Zweven tussen goudkleurige kwallen

4 juni 2015
206

In het kwallenmeer van Palau leven naar schatting 13 miljoen goudkleurige kwallen. Elke ochtend migreert de hele populatie van de oostkant van het meer, naar de westkant, om aan het einde van de middag weer in tegengestelde richting terug te zwemmen.
Onderzoekers denken dat ze dit doen om weg te blijven bij hun (enige) vijand in het meer: een zee-anemoon. Deze leeft in de schaduwkant van het meer, en door van oost naar west te zwemmen blijven de kwallen op die manier uit de buurt. Meer interessante achtergrondinformatie vind je hier.
Omdat deze kwallen niet of nauwelijks steken, is het mogelijk om tussen hen te zwemmen. Deze beelden laten een bijna dromerige beleving ervan zien:

Het meer van bovenaf gezien:
Zweven tussen goudkleurige kwallen | Paradijsvogels Magazine
 
 
Via This is Colossal

Lees ook:  Prachtige opname van een golvende storm

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings