Bevroren kunst: Zweeds ijshotel opent nieuwe kunstsuites om in te slapen

603 VIEWS
Bevroren kunst: Zweeds ijshotel opent nieuwe kunstsuites om in te slapen

Slechts 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel bevindt zich het Ice Hotel in het kleine stadje Jukkasjärvi. Dit Zweedse icoon is niet alleen het eerst geopende en grootste ijshotel ter wereld, maar staat vooral bekend om haar jaarlijks wisselende, volledig functionele, kunstsuites waar men een nacht door kan brengen volledig omringd door ijs (en een paar nachten in één van de heerlijk warme accomodaties om bij te komen). Heb je na het lezen van dit artikel spontaan zin op op wintersport te gaan? Bekijk dan eens Wintersportvakantie.nl en kies een heerlijke vakantie naar de sneeuw.

Duizend ton bevroren kunst

De bevroren kamers worden elk jaar opnieuw ontworpen door kunstenaars van over de hele wereld. Met het vallen van de winter onthult het hotel de artistieke vertrekken gesneden uit meer dan duizend ton ijs. Elke suite heeft haar eigen thema en is dit jaar met de hand gekerfd uit door artistiekelingen uit meer dan elf landen. Na maanden zorgvuldig plannen worden de ontwerpen werkelijkheid zodra de dichtstbijzijnde Toren rivier bevriest en de beeldhouwers daarmee van ijs kan voorzien.

Artikel gaat verder onder de afbeelding
Ice hotel kunstsuite 1

Onwerkelijke ervaring

Een nacht doorbrengen in één van de suites is een bijzondere ervaring. Van slapen in een Fabergé-ei geïnspireerde suite tot wakker worden in een kamer met gigantische sneeuwslakken, het blijft tot de aankomst een verassing in welke kamer je terecht komt. Functionele kleding is een vereiste om te kunnen genieten van een nacht in gemiddeld  -7 graden. Het hotel zorgt voor expeditie-stijl slaapzakken (waar alleen het puntje van je neus nog uit steekt), eenzelfde soort als die de beklimmers van Mount Everest gebruiken voor hun overnachtingen. Niet echt romantisch dus, maar wel een prachtige beleving.

Lees ook:  Deze kunstenaar brengt jeugdherinneringen tot leven in levensechte miniaturen

Artikel gaat verder onder de afbeelding

Press release December 2015, ICEHOTEL, Cairn Forest design by Annie Hanauer (USUK) Matt Chan (UK) Mei Chan (UK)

Wanneer je zelf wollen thermo ondergoed, sokken en een muts mee neemt zou dit voldoende moeten zijn voor een nachtje vrieskou! De ochtenddouche wordt afgeraden, je kan je voorstellen wat er met de condensdruppeltjes gebeurt in temperaturen ver onder nul. Voor wie dit wel een nachtje zou willen proberen, het is niet goedkoop, maar deze ervaring is er één om nooit te vergeten.

Het Zweedse iconische hotel onthult nieuwste kunstzinnige suites

Art suite new 11

Art suite new 9

Nieuwe kamer art suite

Art suite new 10

new hotel art suites 6

new hotel art suites 7

Fabergé ei thema kamer

hotel new art suites 5

Elk jaar wisselen de artistieke hoogtepunten, hieronder de meest bijzondere van voorgaande jaren

AUDIENCEEdith van de Wetering & Wilfred Stijger

Ice hotel art suite 2

HOUSE OF CARDS Martina Eriksson & Stephanie Knödler 

Dancers in the dark,

Don't Get Lost

Een andere bijzondere overnachting in de sneeuw is in deze glazen iglo’s in Fins Lapland waar je vanonder je warme deken de sterrenhemel kunt bewonderen en met een beetje geluk het Noorderlicht aan je voorbij ziet trekken.

 

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Heb jij je altijd al eens een jonkvrouw of ridder willen voelen? Overnacht in een van deze bijzondere kastelen
Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
De blauwe stad van Marokko | Overnachten
Kom thuis in de Oude Zondagschool en wandel door je eigen bos