Zwangerschap is een hele ervaring!

19 april 2022
441
zwangerschaps kleding

Hoe spannend is het wel niet om je eigen kindje op de wereld te brengen? Het is een prachtige ervaring die de meeste graag willen meemaken. Het zijn negen maanden die voor de een snel voorbij gaan en voor de andere een eeuwigheid kan duren, maar dat ligt natuurlijk er aan hoe die persoon dat ervaart. Een zwangerschap kan namelijk best wel zwaar zijn, letterlijk en figuurlijk. Veel personen hebben namelijk de maken met vervelende bijwerkingen. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, er zijn genoeg mensen die geen last hebben gehad van enige klachten. Ben je zwanger, ken je iemand die zwanger is of wil je graag zwanger worden? Dan is het handig om deze blog goed door te lezen zodat je weet wat je te wachten staat!

zwangerschaps kleding

De drie trimesters

Een zwangerschap bestaat uit drie trimesters. Het eerste trimester vindt plaats van week 1 tot week 14, het tweede trimester begint dan op 14 weken en eindigt bij 27 weken, en het derde trimester is vanaf week 27 tot de bevalling wat dan meestal week 39 tot 40 is.

Het eerste trimester, de verandering begint

Het eerste trimester is altijd heel spannend. Je bent dan nét erachter gekomen dat je een kindje gaat krijgen. Je gaat merken dat er van alles gaat veranderen in je lijf en daarmee bedoelden we niet alleen het dikker worden van je buik! Het kan bijvoorbeeld weleens lijken dat je buik op ontploffen staat, terwijl de dag erna er niks van te zien is. Rond de 8 á 10 weken ga je dan voor het eerst naar de verloskundige voor je eerste echo, hier krijg je dan al de hartslag te hogen van je kindje, hoe mooi is dat! Lees hier wat je moet doen om fit te blijven tijdens de zwangerschap.

Lees ook:  Een lounge plek creëren in de tuin

Het tweede trimester, tijd voor zwangerschaps kleding

Vanaf de derde maand ga je verandering zien bij je buik. Op dit moment zul je nog wel proberen om je spijkerbroeken dicht te krijgen, maar uiteindelijk zul je toch zwangerschaps kleding moeten aanschaffen. Zwangerschaps kleding zit niet alleen fijner maar ziet er ook nog eens best hip uit! Rond de 15 weken zal je op de echo zien dat je baby er steeds meer zal uitzien als een échte baby en heeft dan de grootte van een flinke appel. Vanaf 20 weken zal je kindje beginnen met bewegen en zelfs schoppen, op dit moment is het wel nog moeilijk om te voelen wat er nu precies in je buik gaande is. Vanaf 25 weken zal ook je partner kunnen voelen hoe jullie baby aan het bewegen is.

Het derde trimester, de laatste loodjes

De laatste drie maanden van je zwangerschap zijn dan aangebroken. Dit zijn voor de meeste dan ook de moeilijkste maanden van de zwangerschap. Het gewicht van je baby verviervoudigt en dat zal je ook echt gaan merken! Er zijn dan dingen die je met meer moeite uitvoert dan voorheen. In deze periode zal je baby ook gaan draaien in de buik, misschien zelfs naar je hand toe als je die op je buik legt. In de laatste weken groeit je baby zo’n 100 tot 200 gram per week, uiteindelijk bij 37 weken is je baby helemaal voldragen. Het zou best kunnen dat je baby eerder of later geboren wordt, die uitgerekende datum is 95% van de keren niet van toepassing.

Lees ook:  Verantwoord afvallen

zwangerschaps kleding

De bevalling

Bij ieder persoon is de bevalling anders. Dit deel van de zwangerschap is wel het moeilijkst. Wanneer je gaat bevallen gaat er heel veel in je om, je gaat weeën ervaren, de vliezen breken, je krijgt ontsluiting en je gaat persen. Het begint allemaal bij weeën. Een wee is een samentrekking van de baarmoederspier, het voelt alsof je hele heftige krampen hebt in je onderbuik. Sommige vinden de pijn wel te doen, maar sommige kunnen de pijn echt niet uithouden. Je kunt weeën in je buik voelen maar ook in je rug en benen. Uiteindelijk zullen je vliezen breken. Het kan ook zijn dat je vliezen nog niet gebroken zijn, maar dan zal de verloskundige deze zelf breken bij het eind van de ontsluiting. Het breken van de vliezen doet geen pijn, je voelt alleen een beetje warm water lopen. Als je eenmaal 10 centimeter ontsluiting hebt mag je gaan persen. Het kan ook zijn dat je die 10 centimeter niet haalt, dan kan je nog voor een keizersnede gaan. Dan mag je gaan persen. Ontsluitingsweeën gaan om in persweeën, waarna je vervolgens mee gaat persen. Bij het persen zul je eerst het hoofdje van het kindje zien, uiteindelijk zal de hele baby eruit komen en de placenta vervolgt.

Gefeliciteerd! Je hebt nu officieel een kindje op de wereld gebracht!

zwangerschaps kleding

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down