Zoute kunstwerken

17 januari 2015
307

Motoi Yamamoto maakt kunstwerken van zout. Vaak zijn het grote labyrinten, een andere keer is het een abstracte voorstelling, altijd volledig met de hand gemaakt. De omvang, precisie en aard van het materiaal maakt dat mensen bijna niet durven te bewegen als ze in de buurt staan -  wat als door de luchtverplaatsing een paar zoutkorrels van hun plek komen?
Mooi is dat Yamamoto na afloop van de tentoonstellingen waar hij zijn installaties maakt ervoor zorgt dat een groep vrijwilligers het zout ophaalt en collectief weer teruggooit in de zee.
motoi2 motoi3 motoi4 motoi5 motoi6 motoi1 motoi9
Yamamoto vertelt over het proces van de totstandkoming van zijn werk

Bekijk hier hoe het zout weer wordt teruggebracht naar de zee:

Lees ook:  Kannen met karakter

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een onvergetelijke vakantie bij Recreatiepark de Leistert in Limburg

Wat is kinetische kunst?

Zo organiseer je een Hawaii themafeest

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings