Zonnepanelen aanschaffen om duurzame energie op te wekken

21 april 2022
276
ledverlichting

Zonder gelijk heel zweverig te willen worden, kunnen we wel stellen dat eigenlijk alles in het leven draait om energie. Energie in jezelf, die je krijgt door bepaalde dingen te doen en die je ook aan anderen kunt geven als ze dat nodig hebben. Maar ook energie die het mogelijk maakt om te kunnen genieten van de fijne dingen in het leven, zoals wonen in een comfortabel huis. Om welke energie het ook gaat, het is belangrijk dat er een balans is. Zo kun je niet maar energie aan iemand anders blijven geven, zonder wat terug te krijgen. Of volop energie blijven gebruiken thuis, zonder aan de rest van de aardbol te denken.

 

Zelf duurzame energie opwekken

Al decennialang is bekend dat onder andere CO2 bijdraagt aan de opwarming van de aarde en klimaatverandering bespoedigt. Lange tijd is echter vermindering van CO2-uitstoot – en duurzaamheid over het algemeen – iets theoretisch gebleven. Wereldwijd bleven mensen maar naar elkaar wijzen, en waren duurzame alternatieven erg prijzig. Intussen is dat gelukkig niet meer het geval. Door de urgentie gaan steeds meer mensen zelf aan de slag, en worden er steeds meer betaalbare duurzame initiatieven ontwikkeld. Zonnepanelen aanschaffen om zelf duurzame energie op te wekken is de afgelopen jaren bijvoorbeeld steeds goedkoper geworden.

ledverlichting

Duurzaam wonen krijgt steeds meer praktische toepassingen

Het is dan ook niet gek dat alleen al in Nederland vorig jaar al meer dan anderhalf miljoen woningen van zonnepanelen voorzien waren. De sterk oplopende energieprijzen het afgelopen halfjaar hebben bovendien ook nog eens een hoop anderen over de streep getrokken te investeren in zonnepanelen.

Lees ook:  Wonen in een tiny house: "Het enige wat ik nog écht nodig heb, is een kruimeldief"

 

Daarnaast heeft de overheid ook het doel gesteld alle woningen in 2050 aardgasvrij te laten zijn. Nieuwbouwwoningen mogen daarom al een aantal jaar niet meer op het aardgasnet aangesloten worden. De komende decennia moeten ook bestaande woningen van het aardgasnet afgekoppeld worden. Woningen zullen of op een warmtenet aangesloten worden, of verwarmd worden met behulp van een warmtepomp.

 

Aan de slag met energiebesparing en de energietransitie

De voorraad fossiele energie is zeker niet oneindig. Daarnaast komt bij de verbranding ervan veel schadelijke CO2 vrij. Om de wereld ook voor de generaties na ons een leuke plek te laten zijn, is het daarom nodig anders met energie om te gaan. Slimmer, door nieuwe technieken in te zetten om energie te besparen. Neem bijvoorbeeld de energiebesparing die ledverlichting geeft ten opzichte van oude gloeilampen. Daarnaast zullen we ook om moeten schakelen van fossiele energie naar energie die uit hernieuwbare bronnen komt. Door zonnepanelen aan te schaffen zet jij nu zelf al een belangrijke stap in deze energietransitie.

 

Wil je duurzaamheid nog breder toepassen in je leven? In een eerder artikel werden al vijf tips gegeven om duurzamer te leven.

ledverlichting

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings