Zo zien de Melkweg, meteoorregens en vallende sterren eruit vanuit de cockpit

4763 VIEWS
Zo zien de Melkweg, meteoorregens en vallende sterren eruit vanuit de cockpit

Sales Wick, piloot voor Swiss Airlines, vliegt de hele wereld over. Vanuit zijn plek in de cockpit heeft hij onder andere uniek zicht op de aarde en zeeën onder hem. Maar wat misschien nog wel mooier is, is de hemel boven het vliegtuig. Om dat te laten zien maakte hij tijdens een van zijn vluchten onderstaand filmpje van de Melkweg.

“De uitdaging is om de sluitersnelheid zo hoog mogelijk te houden voor haarscherpe beelden. Op de grond het allemaal heel anders dan in de lucht”, aldus Sales.

Over deze vlucht schrijft hij: “Vanavond wordt een bijzondere nacht. Het is een van de weinige nachten waarbij je ontelbare vallende sterren in de lucht kan zien. Komend van sterrenbeeld Perseus, zal deze meteoorregen ons door de nacht leiden.”

Gedurende het filmpje zie je dat de piloot de bewoonde wereld steeds verder achter zich laat en de duistere nacht van de Atlantische Oceaan in vliegt, waardoor de Melkweg extra goed zichtbaar wordt.

Als je heel goed kijkt, zie je inderdaad veel vallende sterren.

Nog zo’n indrukwekkend filmpje van de sterrenhemel waarbij je de bewegingen van de sterren in zo’n 16.000 foto’s kan zien vind je hier.

Via Mixed Grill en BeyondClouds
Lees ook:  Een rivier van wolken

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Prachtige opname van een golvende storm
4 seizoenen in 40 seconden
Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness