Zo zag het leven in Afghanistan er in 1960 uit

8 december 2016
635

Het beeld van het huidige Afghanistan in een land verscheurd door oorlog waar de Taliban de dienst uitmaakt. Het stemt niet vrolijk. Het is daarom ook bijna onmogelijk om te bedenken dat dit land ooit vreedzaam en welvarend was. Een Amerikaanse professor die in 1967 met zijn vrouw en twee dochters naar Afghansistan verhuisde, legde met zijn Kodakcamera het leven en de vriendschappen die hij in dit deel van de wereld in de zestiger jaren sloot, vast.

Wat hij op de beelden vereeuwigde was een vrij land. Lachende jongens, meisjes in het klaslokaal, vrouwen met korte rokken op een warme dag en families die met elkaar buiten van het leven genieten. Slechts 10 jaar later zou het land bij oorlog betrokken raken en nam de Taliban over.

Een van de dochters van de professor zegt in een interview met de Denver Post: "Wanneer ik naar de foto's van mijn vader kijk dan herinner ik me een land met duizenden jaren geschiedenis en cultuur. Het is hartverscheurend om zie zien en horen hoe dit land en de mensen al meer dan 40 jaar lijden onder strijd."

Deze foto's maken ons bewust van onze eigen vrijheid. Tegelijkertijd is het belangrijk om optimistisch te blijven en te hopen en geloven dat op een dag in dit land - en andere landen - mensen weer vrij zullen zijn om te leven zoals zij dat willen. Dat dat mogelijk is, bewijzen deze foto's.

afghanistan2 afghanistan3 afghanistan4 afghanistan5 afghanistan6 afghanistan7 afghanistan9 afghanistan10 afghanistan11 afghanistan12 afghanistan13 afghanistan14 afghanistan15 afghanistan16 afghanistan19 afghanistan20 afghanistan21 afghanistan22 afghanistan23 afghanistan24 afghanistan25 afghanistan26

Via MyModernMet

Lees ook:  Ontdek de Ardennen met deze drie wandelroutes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down