Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer

103 VIEWS
Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer

Slaaptekort is niet alleen ontzettend vervelend. Wist je dat een langdurig gebrek aan slaap zelfs gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid? Zover wil jij het natuurlijk niet laten komen. Gelukkig kun je actie ondernemen om zelf je nachtrust te verbeteren.

De inrichting van je slaapkamer is een van de belangrijkste factoren die ervoor zorgt dat je uitgerust wakker kan worden. Wil jij ook meer energie en een beter concentratievermogen? Als je goed slaapt word je minder snel ziek en heb je minder last van stress. Je slaapkamer kritisch onder de loep nemen is dus zeker de moeite waard!

Ander matras

Je brengt dagelijks zo’n zeven tot acht uur door in je bed. Als je slechter slaapt dan je zou willen kan dat nadelige gevolgen hebben. Vraag jij je af hoe je de kwaliteit van je slaap kunt verbeteren? Je bent niet de enige! Ruim 33% van de Nederlanders heeft helaas last van slaapproblemen. Ook jij kunt bij de rest horen die wel slaapt als een roosje door het verschillende elementen in jouw slaapkamer aan te passen. Om te beginnen kun je onderzoeken of je het juiste soort matras op je bed hebt liggen. Als je matras aan vervanging toe is, is het mogelijk dat je lichaam onvoldoende wordt ondersteund. Dat komt je nachtrust zeker niet ten goede.

Lees ook:  Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

Nieuw kussen

Ook je bed kan je slaapkwaliteit negatief beïnvloeden. Denk daarbij aan de lattenbodem, maar ook je kussens zijn belangrijk. Word jij moe wakker en heb je het idee dat gebrek aan slaap je dagelijks functioneren belemmert?  Dan is de aanschaf van een ander kussen geen overbodige luxe. Zeker als je kussen al meer dan twee jaar op je bed ligt moet je een nieuwe aankoop niet langer uitstellen. Misschien slaap je al jaren op een kussen dat niet past bij je slaaphouding.

Temperatuur en luchtvochtigheid in de slaapkamer

Naast matras, bed en kussen zijn er nog veel meer factoren die je kunnen helpen beter te slapen. De luchtvochtigheid in je slaapkamer bijvoorbeeld. Wanneer deze niet op peil is kan dat ervoor zorgen dat je niet lekker slaapt. Het is daarom altijd verstandig je slaapkamer goed te ventileren. Ook de temperatuur in je slaapkamer is van invloed op je slaap. Heb je vaak last van nachtmerries? De kans is groot dat het te warm is op de plek waar je slaapt. Te koud is natuurlijk ook niet bevorderlijk voor je nachtrust. De perfecte temperatuur om in te slapen is ongeveer 17 graden.

Lichtinval

Word je vaak wakker ’s nachts? Heb je je matras vervangen, een nieuw kussen gekocht en de luchtvochtigheid en temperatuur in je slaapkamer op peil gebracht? Mogelijk is de raambekleding in je slaapkamer de bron van je slaapproblemen. Als het te licht is in je slaapkamer wordt de aanmaak van melatonine geremd. Logisch dat je zonder dit slaaphormoon niet goed kunt slapen. Goede kwaliteit gordijnen die je slaapkamer voldoende verduisteren zijn onmisbaar. Linnen gordijnen zorgen ook nog eens voor een luxe uitstraling. Zo word jij weer echt uitgerust wakker.

Lees ook:  De 5 makkelijkste planten voor mensen zonder groene vingers

Evert Groot verkoopt prachtige linnen stoffen van Noord/West-Europese kwaliteit in honderden kleurtinten. Op zijn website vind je enorm veel inspiratie voor het gebruik van linnen in jouw interieur. Naast de meest exclusieve linnen voor de beste prijzen kan je in zijn winkel terecht voor interieuradvies.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

7 simpele Feng Shui tips voor een woonkamer waar je écht blij van wordt
Zo combineer je eindeloos met verschillende vloerkleden
Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis
De 5 makkelijkste planten voor mensen zonder groene vingers