Zo werkt labradoriet

22 oktober 2021
846
labradoriet

Labradoriet is een bijzondere spirituele steen. Het is dé steen als het gaat om het beschermen van je eigen energie. Als je deze steen heen en weer beweegt zie je verschillende kleuren die je in eerste instantie niet zou zien. Het is een kalk-natriumveldspaat. Het effect wat labradoriet heeft heet labradoriseren. Dit effect ontstaat doordat vele plaatvormige insluitsels in het licht breken. De naam is afkomstig van het eiland Labrador in Canada, daar werd deze steen in 1870 aan de oostkust voor het eerst ontdekt door een pater. Later werd de steen gevonden in Finland, Groenland en Madagaskar. Tegenwoordig is deze steen wereldwijd bekend en geloven veel mensen in de spirituele werking ervan. In deze blog lees je er dan ook alles over!

De werking van labradoriet

Labradoriet is een spirituele steen en werkt beschermend. Het heeft een beschermende werking op je eigen energieveld en helpt je bij het wegnemen van negatieve invloeden uit je omgevingen en bij mensen die energie van je wegnemen. De steen geeft kracht waardoor angst vermindert en het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen groeit. Het versterkt je mediamieke gaven, zoals helderziendheid, telepathie en heldervoelendheid en versterkt je intuïtie. Labradoriet kan je fantasie en creativiteit stimuleren en je ideeën ontwikkelen. Naast dat het op veel mentale vlakken kan helpen heeft het ook verschillende positieve effecten op je gezondheid. Zo kan de steen kalmerend en bloeddrukverlagend werken, de stofwisseling reguleren en een positief effect hebben op een verkoudheid, reuma en menstruatieklachten.

labradoriet

De verschillende kleuren

Er zijn verschillende soorten kleuren met ieder een eigen werking. De bekendste drie zijn de groene en grijze labradoriet, de gouden labradoriet en de spectroliet.

De groene en grijze labradoriet kan een paarse, roze, oranje, groene, gele en blauwe gloed hebben. De gouden labradoriet is lichtgeel en goudgeel van kleur en is doorschijnend. Naast alle andere eigenschappen kan de gouden kleur een connectie maken met hogere bewustzijnsniveaus. Het helpt je om in contact te komen met de wijsheden van je onderbewuste. Daarnaast heeft een positieve werking op je maag, galblaas, milt en bijnieren. Spectroliet is een donkere soort labradoriet. Spectroliet heeft een hogere vibratie, het helpt je daarom in je kracht te staan en om negatieve energie te verwijderen. Het beschermt je tijdens spirituele activiteiten. Ook heeft het een positieve invloed op je psychische en mentale overbelasting waardoor slaapproblemen worden veroorzaakt. Het helpt je dus om spiritueel te ontspannen.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een sprinkhaan

Manieren om de steen te dragen

Labradoriet kan op verschillende manieren bij je worden gedragen. Zo wordt labradoriet vaak in sieraden of in hangers verwerkt. Ook kun je een labradoriet steen in een ruimte of kamer leggen, dan wordt niet alleen je eigen energieveld, maar ook dat van je omgeving beschermt. Het is vooral belangrijk dat de steen goed in jouw aura komt en af en toe gereinigd wordt. Tijdens het dragen van labradoriet komen trillingen van de steen in aanmerking met jouw energieveld. Omdat de trillingen van die stenen zich aanpassen aan ons energieveld is het verstandig om deze te resetten, zo kan het je eigen energie ook helen. Het reinigen van labradoriet is nodig wanneer je zelf merkt dat de steen een minder beschermend effect krijgt.

labradoriet

Het reinigen van labradoriet

Er zijn verschillende manieren om spirituele stenen te reinigen. De eerste en de snelste manier is om een steen vijf minuten onder lauw stromend water te houden. Het water mag dan niet te warm zijn, als dat wel het geval is kunnen er kleine scheurtjes in de steen kunnen ontstaan. Labradoriet kan ook gereinigd worden met witte Salie. Je kunt deze kruiden branden in een bijvoorbeeld een Abalone schelp en door de rook van deze kruiden de steen heen halen. Heb je geen Salie in huis? Door de steen 24 uur lang in een afgedekt schaaltje met zilvervlies te trekken wordt deze ook gereinigd. Let hierbij wel op dat niet alle stenen hier tegen kunnen, als er namelijk te veel vocht uit de steen wordt getrokken kan het, net zoals bij lauw water, gaan scheuren.

Lees ook:  Betekenis van edelstenen

De manier die het grondigst een labradoriet steen reinigt, is door gebruik te maken van de elementen water, aarde en vuur. Eerst leg je drie dagen lang de steen in schoon water, het is belangrijk dat dit water regelmatig wordt verschoond. Na deze drie dagen leg je de steen in aarde of potgrond, let wel op dat dit niet in de buurt van een plant is. Een plant is namelijk niet goed voor de energie vrijgave van de steen. Nadat de steen drie dagen in de aarde heeft gelegen moet je deze een aantal keren door een kaarsvlam halen. Zo is je labradoriet steen helemaal gereinigd en ontladen en kan hij weer zijn volledig werk doen.

Waar kun je labradoriet kopen?

Labradoriet kun je op veel plekken kopen. Van heel wat online webshops tot spirituele winkeltjes. Het voordeel van labradoriet kopen bij spirituele winkels is dat je er veel informatie en advies kunt vragen aan de medewerkers. Naast informatie over labradoriet kun je meer vragen over andere edelstenen zoals toermalijn. Zo verbreed jij je kennis en kom je erachter welke spirituele steen het best bij jou past.

Labradoriet hoef je niet alleen voor jezelf te kopen. Het is ook een mooi cadeau voor iemand anders. Het is een gebaar van moed inspreken, dat diegene in zichzelf mag geloven en spiritueel beschermd wordt. Een labradoriet steen wordt tegenwoordig zo mooi verwerkt dat je het kunt geven in de vorm van een ketting, ring, armband of hanger. Voor iedere gelegenheid een mooi gebaar!

Lees ook:  De helende kracht van de amazoniet

Wil je meer over edelstenen weten? Bekijk dan ook onze artikelen over: bruine edelstenen, de rode Jaspis of de amethist!

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down