Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis

30 oktober 2019
338

Gordijnen zijn een essentieel onderdeel van de woninginrichting, ze bepalen namelijk voor een groot deel de sfeer in huis. Kies daarom voor gordijnen die jouw huis een nog fijnere plek maken. Het kiezen van de juiste soort gordijnen is alleen niet bepaald eenvoudig vanwege de brede keuzemogelijkheden op het gebied van kleur, materiaal en type. Als je weet waar je op moet letten lukt het beter de mooiste gordijnen te kiezen die een perfecte match zijn met je huis. Uiteraard kan je hiervoor ook de hulp van een expert inroepen.

Lichtinval en privacy

Om lekker te kunnen wonen heb je privacy nodig, dat is precies waar gordijnen voor kunnen zorgen. Zeker in de woonkamer en slaapkamer wil je je af kunnen sluiten van de buitenwereld. Ben je op zoek naar raambekleding die niet alleen kou buiten de deur houdt, maar ook zorgt dat de lichtinval beperkt wordt? Dan zijn gevoerde gordijnen of overgordijnen een goede keuze. Wist je dat er zelfs voering is die mobiele straling tegenhoudt?

Inbetweens zijn ook een populair type gordijnen, ze zijn iets minder dik dan overgordijnen maar zorgen er toch voor dat je voldoende privacy hebt. Transparante gordijnsoorten zoals vitrage laten meer licht door, maar je kunt hier (zeker als het donker is) wel doorheen kijken.

Sfeer en inrichting

Gordijnen doen veel voor de sfeer in huis. Het is daarom belangrijk dat de raambekleding goed is afgestemd op de rest van de woninginrichting. Hou je van een modern en strak interieur, dan passen rolgordijnen misschien goed bij je. Ook plisségordijnen passen in een tijdloos ingericht huis. Het mooie van deze raambekleding is dat het erg flexibel is. Je kunt ze ook andere richtingen op laten sluiten, zoals van beneden naar boven. Dit geeft een speels effect.

Lees ook:  Villa Ortizet - een parel in de Franse natuur

Stijlvol en luxe

Geef je jouw huis graag een finishing touch? Dan is het materiaal van de gordijnen zeker een punt van aandacht. Wat betreft materiaalkeuze zijn de mogelijkheden zeer divers. Zo zorgen linnen gordijnen of velours gordijnen voor een luxe uitstraling.

Praktisch en gebruiksvriendelijk

Voor veel mensen in het belangrijk dat raambekleding vooral praktisch is. Jaloezieën en lamellen zijn niet voor niets al decennialang heel populair. Schoonmaken is makkelijk en van het strakke effect kun je lang genieten. Zeker bij ramen met een bijzondere vorm zoals een dakraam of schuifpui is het belangrijk dat de raambekleding goed te bedienen is. Paneelgordijnen zijn een goede oplossing als je grote raampartijen in je woning hebt. Deze brede banen stof worden bevestigd op een roede. Zo kun je probleemloos je schuifpui blijven gebruiken.

Evert Groot verkoopt prachtige linnen stoffen van Noord/West-Europese kwaliteit in honderden kleurtinten. Op zijn website vind je enorm veel inspiratie voor het gebruik van linnen in jouw interieur. Naast de meest exclusieve linnen voor de beste prijzen kan je in zijn winkel terecht voor interieuradvies. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings