Zó til je jouw tafel styling naar het volgende niveau

2 juni 2022
198
tafel styling

Social media staat vol met prachtige plaatjes als het aankomt op de styling van tafels en andere meubels binnenshuis. Vaak vraag je jezelf af waar mensen de ideeën en creativiteit vandaan halen. In dit artikel vind je een aantal leuke en interessante interieur tips en trends, waarmee jij jouw interieur net zo mooi en uniek (of misschien wel mooier) kunt krijgen als de interieur plaatjes die je online tegen komt. Lijkt dit jou interessant? Lees dan zeker dit artikel en laat ons je helpen.

Werk de hoogte in

Door middel van werken met grotere items creëer je meer rust in je interieur en laat je jouw gevoel voor interieur styling heel goed zien aan andere. Je hoeft niet bang te zijn om groot (en vooral hoog) uit te pakken. Hoe kleiner de objecten zijn, hoe meer het op prullaria en dus rommelig lijkt. Voorbeelden van producten die ideaal zijn voor dit onderwerp zijn; een hoge bos droogbloemen en lange kaarsen. Hiermee breng je de tafel in verbinding met de verlichting die erboven hangt en zijn ze niet meer zo gescheiden van elkaar.

Mix en houdt bij elkaar

Zoals we in de vorige alinea benoemde, is het niet het doel om een rommelig lijkende tafel te krijgen. Je kunt best gebruik maken van verschillende schalen, vaasjes en kaarsen, maar moet dan wel zorgen voor een speels effect. Dit creëer je door middel van 3 tot 5 objecten bij elkaar neer te zetten met verschillende hoogtes, motieven en materialen. Zolang je de spullen bij elkaar houdt zal het niet rommelig uitzien. Echter, je moet niet te enthousiast raken en maar dan 5 objecten bij elkaar zetten, dit zorgt voor het tegenovergestelde

Lees ook:  10x de leukste ideeën om je balkon in te richten
tafel styling

Plaats een tafelhaard

Beschik je over een wat grotere eettafel en houd je een samenkomst met vrienden en/of familie, of organiseer je een romantische avond met je partner? Iets wat meteen sfeer in het huis brengt is een tafelhaard. Een tafelhaard krijg je in alle maten en het zorgt voor een uiterst warme en gezellige sfeer in het huis.

Maak gebruik van kleur

De beste keuze die je kunt maken is het combineren van kleuren die naast elkaar in de kleurencirkel staan. Nog beter is het wanneer je pastel kleuren met felle kleuren combineert. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een lamp met een neutrale kleur (zoals goud) dan kun je ervoor kiezen om daarbij een speels en felgekleurd boeketje bloemen te zetten.

tafel styling

Kleed de eettafel aan

We kennen allemaal wel de plaatjes die over het gehele internet gaan tijdens de feestdagen of andere speciale gelegenheden; Volledig gedekte tafels vol met het mooiste servies, prachtig gevouwen servetten en glinsterend kristal. Echter, het is helaas niet mogelijk om je tafel het gehele jaar zo gedekt te laten. Een wellicht interessante tip van ons om je tafel toch het gehele jaar een beetje aangekleed te houden is een tafelloper. Dit houdt het casual en niet “too much”.

Kortom; er zijn ontzettende veel opties wanneer het aankomt op het stylen van je tafel en ander interieur. Ben jij op zoek naar meer interieur design mogelijkheden? Kijk dan ook eens naar onze tips over landelijk interieur en beige interieur.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings