Zo moet het voelen als je dwars door de regenboog heen wandelt

23 september 2016
158

Kunstenares Liz West staat bekend om haar kleurrijke werken. Voor de Biennale van Bristol gebruikte ze licht al medium om een ruimte te creëren in alle kleuren van de regenboog. Wanneer je er doorheen loopt voelt het alsof je midden in de regenboog ben gevallen, volledig omgeven door kleur, van een donker violet tot knallend rood.

West wil met deze lichtinstallatie de psyche beïnvloeden door middel van kleur, en al je zintuigen aan het werk zetten. Ze observeerde vele bezoekers en de meeste mensen wandelen een paar keer door alle kleuren heen, om vervolgens terug te keren naar hun favoriete kleur en daar een tijdje te staan. Meestal met hun ogen dicht, alsof ze de kleur ook op een andere manier voelen.

Het is een beetje zoals de gekleurde lampen van Philips, maar dan vele malen mooier en intenser.

liz-west2

liz-west3

liz-west4

liz-west5

liz-west6

liz-west7

liz-west8

liz-west9

Lees ook:  Een speciale bril toont mensen met kleurenblindheid hoe mooi de wereld is

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings