Zo leer je loslaten wat je leven lastig maakt

577 VIEWS
Zo leer je loslaten wat je leven lastig maakt

Er kunnen dingen in je leven gebeuren die grote impact hebben. Denk aan het overlijden van een dierbare of het eindigen van een relatie. Maar ook gebeurtenissen uit het verleden kunnen je soms lang achtervolgen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je als kind gepest werd op school of als je enorm gestrest bent (geweest).

Soms, als je het er met iemand uit je naaste omgeving over hebt, kan diegene tegen je zeggen dat je het ‘los moet laten’. Maar daar zit vaak het probleem, want loslaten is lang niet altijd makkelijk. Gelukkig kun je daar hulp bij krijgen.

Laat los wat je leven lastig maakt

Het klinkt zo eenvoudig: Laat het los, zet het uit je hoofd. Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Soms zijn gebeurtenissen in je leven zo ingrijpend dat loslaten niet vanzelf gaat. Je gaat door met je leven, maar steeds steekt het verdriet, de pijn of de angst weer de kop op. Sommige mensen kunnen daar wel mee omgaan, anderen niet. Die krijgen er slapeloze nachten en huilbuien van en soms daardoor ook medische klachten. Als je het idee hebt dat je je probleem niet in je eentje kunt oplossen en vastloopt in negatieve gevoelens ben je zeker niet de enige. Ieder mens heeft een grens.

Lees ook:  Waarom yoga in de natuur goed voor je is

Je problemen aanpakken

Als je de stap om naar een psycholoog te gaan voor jou net wat te heftig is kun je ook een training volgen om te leren omgaan met een probleem waar je nu veel last van hebt. De kunst van het leren loslaten wordt je in deze cursus bijgebracht door ervaringsdeskundige Jan Bommerez met behulp van veel praktische oefeningen. Je leert omgaan met de pijn en angst waar je mee kampt. Je leert dat grote verdriet om een verloren liefde of een overleden dierbare een plaats te geven. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om ervoor te zorgen dat je er nooit meer aan denkt, maar om je te leren er op een goede manier mee om te gaan.

Ervaar de innerlijke rust na het loslaten

Dat wat je verdrietig of bang maakt kan grote impact hebben op je functioneren. Je kunt erdoor belemmerd worden op je werk maar ook in je privéleven. Het kan ten koste gaan van sociale contacten omdat je je af wilt zonderen. Laat het zo ver niet komen. Als je merkt dat iets waar je in je leven tegenaan loopt je belemmert, volg dan de cursus “Leren Loslaten” die je leert om op een goede en als het kan positieve manier om te gaan met je angst, frustratie of pijn. De cursus volg je online, je hoeft er dus niet voor te reizen, je woonplaats is dus in het geheel niet van belang.

Lees ook:  Dit is waarom gember zo gezond voor je is

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Lerenloslaten.com en zij hebben een speciale kortingscode voor onze lezers beschikbaar gesteld. Vul de code ‘Paradijsvogel’ in tijdens het afrekenen en je ontvangt €20 korting op de cursus. Bekijk ook eens de mogelijkheden op Lerenloslaten.com, baadt het niet dan schaadt het niet.

MEER INSPIRATIE

Verantwoord afvallen
Thuis yoga beoefenen
Spiritueel ontspannen
Tarotkaarten