Zo leer je loslaten wat je leven lastig maakt

15 april 2020
341

Er kunnen dingen in je leven gebeuren die grote impact hebben. Denk aan het overlijden van een dierbare of het eindigen van een relatie. Maar ook gebeurtenissen uit het verleden kunnen je soms lang achtervolgen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je als kind gepest werd op school of als je enorm gestrest bent (geweest).

Soms, als je het er met iemand uit je naaste omgeving over hebt, kan diegene tegen je zeggen dat je het ‘los moet laten’. Maar daar zit vaak het probleem, want loslaten is lang niet altijd makkelijk. Gelukkig kun je daar hulp bij krijgen.

Laat los wat je leven lastig maakt

Het klinkt zo eenvoudig: Laat het los, zet het uit je hoofd. Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet. Soms zijn gebeurtenissen in je leven zo ingrijpend dat loslaten niet vanzelf gaat. Je gaat door met je leven, maar steeds steekt het verdriet, de pijn of de angst weer de kop op. Sommige mensen kunnen daar wel mee omgaan, anderen niet. Die krijgen er slapeloze nachten en huilbuien van en soms daardoor ook medische klachten. Als je het idee hebt dat je je probleem niet in je eentje kunt oplossen en vastloopt in negatieve gevoelens ben je zeker niet de enige. Ieder mens heeft een grens.

Je problemen aanpakken

Als je de stap om naar een psycholoog te gaan voor jou net wat te heftig is kun je ook een training volgen om te leren omgaan met een probleem waar je nu veel last van hebt. De kunst van het leren loslaten wordt je in deze cursus bijgebracht door ervaringsdeskundige Jan Bommerez met behulp van veel praktische oefeningen. Je leert omgaan met de pijn en angst waar je mee kampt. Je leert dat grote verdriet om een verloren liefde of een overleden dierbare een plaats te geven. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om ervoor te zorgen dat je er nooit meer aan denkt, maar om je te leren er op een goede manier mee om te gaan.

Lees ook:  Belangrijke elementen van een feestje

Ervaar de innerlijke rust na het loslaten

Dat wat je verdrietig of bang maakt kan grote impact hebben op je functioneren. Je kunt erdoor belemmerd worden op je werk maar ook in je privéleven. Het kan ten koste gaan van sociale contacten omdat je je af wilt zonderen. Laat het zo ver niet komen. Als je merkt dat iets waar je in je leven tegenaan loopt je belemmert, volg dan de cursus “Leren Loslaten” die je leert om op een goede en als het kan positieve manier om te gaan met je angst, frustratie of pijn. De cursus volg je online, je hoeft er dus niet voor te reizen, je woonplaats is dus in het geheel niet van belang.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door Lerenloslaten.com en zij hebben een speciale kortingscode voor onze lezers beschikbaar gesteld. Vul de code 'Paradijsvogel' in tijdens het afrekenen en je ontvangt €20 korting op de cursus. Bekijk ook eens de mogelijkheden op Lerenloslaten.com, baadt het niet dan schaadt het niet.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down