Zo kun je het Rijksmuseum helemaal in je eentje bezoeken

4 augustus 2016
509

“De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is.” Deze quote van Godfried Bomans wordt nu voor iedereen letterlijk bewaarheid, want met Google Arts and Culture is het nu mogelijk om vanaf uw bank door het Rijksmuseum te dwalen en je te verwonderen over de mooie kunstwerken die daar hangen. Je kunt virtueel door de hallen van het museum heen wandelen en alles in hoge kwaliteit bezichtigen; van de vloeren tot de plafonds en natuurlijk de kunstwerken. Het museum is zo dag en nacht toegankelijk voor iedereen en toch heb je er het hele rijk voor je alleen. 

Navigeren door het Rijksmuseum

De virtuele verkenning werkt via Google Streetview, maar dan voor binnen in een gebouw. Door op pijltjes te klikken 'loop' je van ruimte naar ruimte en kun je 360 graden rondkijken. Bovendien is er ook een kleine plattegrond te vinden waarmee je als online bezoeker sneller naar een andere hal of verdieping komt en kun je van alle kanten op de werken inzoomen. Hier kun je het zelf uitproberen!

Google Streetview Rijksmuseum1Google Streetview Rijksmuseum

Bekijk de barsten in de verf van heel dichtbij

Er staan bijna 165.000 kunstwerken online. Deze zijn in zoveel detail te bekijken dat zelfs de barsten in de verf zichtbaar zijn. Beter dan dit zul je het niet te zien krijgen! Leuk is dat je in het menu ook direct meer informatie kan opzoeken over een specifieke kunstenaar, kunststroming of historische gebeurtenis.

Schermafdruk 2016-08-02 15.56.18

Google Streetview Rijksmuseum2

Virtueel op wereldreis

Het Rijksmuseum heeft wellicht de meeste werken online staan maar is niet het enige museum dat op deze wijze te bezichtigen is. Het Van Gogh Museum en Naturalis zijn bijvoorbeeld ook via Google Arts and Culture te bezoeken. Maar u kunt ook naar musea in het buitenland, zoals The National Gallery in Londen. Je kunt ook virtueel afreizen naar bijvoorbeeld het Paleis van Versailles, de Nationale Bibliotheek van Oostenrijk of het Municipal Theater in Rio de Janeiro. Zo kunnen zelfs mensen die geen geld hebben voor een vakantie of cultureel uitje toch iets van de ervaring meekrijgen. Hoewel deze geavanceerde technologie geweldig is, zal het de werkelijke belevenis natuurlijk nooit vervangen...

Lees ook:  Straatkunst met een knipoog: piepkleine winkels voor muizen

Google Arts and Culture (6)

Google Arts and Culture (7)

Google Arts and Culture (5)

Google Arts and Culture (4)

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down