Zo kies je het juiste dressoir!

9 februari 2022
368

Een dressoir is het ideale meubelstuk in je interieur als extra opberg meubel doordat het vaak meerdere lades en kastjes biedt, en tegelijkertijd je ruimte luchtig en rustig houdt. Tot slot is een dressoir niet hoger dan een tafel en daarom kun je er ook nog je mooiste accessoires op uitstallen. Ben je op zoek naar een dressoir, maar weet je niet hoe je de juiste kiest? In dit artikel benoemen we vijf tips om op te letten bij het kiezen van het juiste dressoir.

De juiste hoogte van het dressoir
Omdat een dressoir geen meubelstuk is waar je aan eet of drinkt, maakt het in principe niet uit hoe hoog het dressoir is. Dit is een persoonlijke voorkeur en vooral wat praktisch en mooi staat in jouw huis. Mocht het dressoir bij de eettafel staan, zorg dan wel voor een gelijke hoogte. Dit geeft een rustige sfeer.

Het materiaal van het dressoir
Uiteraard zijn er verschillende materialen om uit te kiezen voor het dressoir. De keuze ligt vooral bij de persoonlijke voorkeur van de uitstraling van het dressoir. Je kunt denken aan hoogglanslak, verschillende soorten hout, metaal of juist een combinatie van materialen.

Vakken, deuren of lades in het dressoir
In een dressoir heb je de keuze om op verschillende manieren je opbergvakken in te richten. Zo kun je kiezen voor open deuren, lades of vakken. Je zal het dressoir hoogstwaarschijnlijk gebruiken om spullen in op te bergen. Ook hier is het een persoonlijke keuze in wat je prettig vindt en goed past bij jouw interieur en beschikbare ruimte.

Lees ook:  Een modern interieur

Het dressoir decoreren
Een dressoir is een ideaal meubelstuk om te decoreren. Je kunt het opfleuren met bloemen, potten, vazen of juist met foto’s van jouw dierbaren erop. Een tafellamp kan bijvoorbeeld ook: zo creëer je wat extra sfeerlicht in huis.

Onderhoud van het dressoir
Ieder dressoir moet anders onderhouden worden doordat de materialen kunnen verschillen. Zo moet je houten dressoirs regelmatig een beurt geven. Met welk product je dat doet hangt af van de afwerklaag. Let daarom altijd goed op bij de aanschaf van het dressoir wat voor soort onderhoud het nodig heeft.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down