Zo groeit je potlood uit tot een tomatenplant

5 juni 2016
525

Hoeveel we ook van de natuur houden, wij als mensheid zijn tevens een van de grootste vernietigers ervan. Neem bijvoorbeeld het potlood waarvan iedereen er wel minstens tien in zijn of haar huishouden heeft: elk jaar worden er wereldwijd maar liefst 60.000 bomen gekapt om ongeveer 15 miljard potloden te produceren. We worden ons steeds meer bewust van wat we de aarde aandoen en willen dan ook graag helpen aan de verbetering hiervan. Dat kan nu onder andere ook door het aanschaffen van een Sprout potlood.

Van potlood tot plant

Sprout potloden zijn volledig duurzame potloden die in plaats van een gum aan het uiteinde een cellulose capsule met een plantenzaadje bevat. Wanneer je nog enkel een stompje potlood heeft, kun je deze achterzijde in een bloempot steken en hem water geven. De capsule lost na vierentwintig uur op en na een tijdje groeit er een groente- of kruidenplantje uit het zaadje - basilicum of tomaat bijvoorbeeld. Bovendien is het potlood ook volledig duurzaam geproduceerd, door bijvoorbeeld hout te gebruiken met het FSC-keurmerk.

Nadenken over duurzaamheid

Sprout hoopt dat het gebruik van het potlood mensen zal inspireren:

[quote text_size="small"]

We hopen met deze potloden mensen meer bewust te laten worden van wat ze kopen en hen eraan te herinneren dat we allemaal kunnen proberen zo min mogelijk dingen te verspillen.

[/quote]

Sprout maakt naast plantbare potloden ook plantbare kaarten van gerecycled materiaal. Deze kun je verscheuren na gebruik en vlak onder de oppervlakte in de potgrond stoppen en bewateren. Benieuwd naar de producten? Bekijk de afbeeldingen en de inspirerende video hieronder. Mocht je de producten eventueel willen bestellen, dan kan dat via de website van Sprout en er staan ook enkele producten op Amazon.

We weten dat een plantbaar potlood de wereld niet kan redden, maar we hopen wel de mensen meer over duurzaamheid te laten nadenken.

De Nederlandse variant van deze producten komt van Niko Niko die vooral met hun plantbare confetti hoge ogen gooien!

Lees ook:  Levensgroot onkruid siert de stad

Sprout Sprout Sprout

https://youtu.be/1vXLw7oVbaU

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down