Zo groeit je potlood uit tot een tomatenplant

1819 VIEWS
Zo groeit je potlood uit tot een tomatenplant

Hoeveel we ook van de natuur houden, wij als mensheid zijn tevens een van de grootste vernietigers ervan. Neem bijvoorbeeld het potlood waarvan iedereen er wel minstens tien in zijn of haar huishouden heeft: elk jaar worden er wereldwijd maar liefst 60.000 bomen gekapt om ongeveer 15 miljard potloden te produceren. We worden ons steeds meer bewust van wat we de aarde aandoen en willen dan ook graag helpen aan de verbetering hiervan. Dat kan nu onder andere ook door het aanschaffen van een Sprout potlood.

Van potlood tot plant

Sprout potloden zijn volledig duurzame potloden die in plaats van een gum aan het uiteinde een cellulose capsule met een plantenzaadje bevat. Wanneer je nog enkel een stompje potlood heeft, kun je deze achterzijde in een bloempot steken en hem water geven. De capsule lost na vierentwintig uur op en na een tijdje groeit er een groente- of kruidenplantje uit het zaadje – basilicum of tomaat bijvoorbeeld. Bovendien is het potlood ook volledig duurzaam geproduceerd, door bijvoorbeeld hout te gebruiken met het FSC-keurmerk.

Nadenken over duurzaamheid

Sprout hoopt dat het gebruik van het potlood mensen zal inspireren:

We hopen met deze potloden mensen meer bewust te laten worden van wat ze kopen en hen eraan te herinneren dat we allemaal kunnen proberen zo min mogelijk dingen te verspillen.

Sprout maakt naast plantbare potloden ook plantbare kaarten van gerecycled materiaal. Deze kun je verscheuren na gebruik en vlak onder de oppervlakte in de potgrond stoppen en bewateren. Benieuwd naar de producten? Bekijk de afbeeldingen en de inspirerende video hieronder. Mocht je de producten eventueel willen bestellen, dan kan dat via de website van Sprout en er staan ook enkele producten op Amazon.

We weten dat een plantbaar potlood de wereld niet kan redden, maar we hopen wel de mensen meer over duurzaamheid te laten nadenken.

De Nederlandse variant van deze producten komt van Niko Niko die vooral met hun plantbare confetti hoge ogen gooien!

Lees ook:  Alsof je wandelt in een ansichtkaart: zó mooi is Zuid-Engeland

Sprout Sprout Sprout

 

 

MEER INSPIRATIE

Mijn eerste keer… een maand lang niets kopen
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde