Zo fotografeer je de schoonheid van de mist

23 september 2016
272

Een aantal weken geleden wandelde fotograaf Lorenzo Montezemolo in Californië de Tamalpaisberg op. Op een hoog uitkijkpunt aangekomen ging hij zitten en wachtte op...de mist. En die kwam. Als een elegante golf rolde hij over de bergruggen en boomtoppen heen, langzaam een witte deken trekkend door de donkere nacht. Lorenzo zette zijn sluitertijd op 3 minuten, wat bovenstaand beeld opleverde. Mystiek en schitterend.

De fotograaf heeft een voorliefde voor mist. Afgelopen zomer beklom hij - met uitzondering van één dag - elke ochtend de bergen in de omgeving om de mistflarden vast te leggen. Op Instagram vertelt hij: "Hier in San Fransisco is de zomer hét seizoen voor mist. Het klinkt tegenstrijdig, maar het is hier dan kouder, vochtiger en meer bewolkt dan gedurende de andere maanden van het jaar. Er is maar een aantal plekken dat hoog genoeg is om boven de mist uit te stijgen." Die plekken gebruikt Lorenzo voor zijn foto's, zie meer prachtige beelden onder deze tekst.

In Nederland komt nu weer de tijd van vele mistige ochtenden. Voor velen een bron van irritatie (want: file), maar voor wie 's ochtends tijd heeft om er in alle vroegte op uit te trekken wacht er een schat aan mystieke mistlandschappen.

lorenzomontezemolo1 lorenzomontezemolo2 lorenzomontezemolo4 lorenzomontezemolo5 lorenzomontezemolo6 lorenzomontezemolo7

 

 

Lees ook:  Adembenemende luchten van Australië

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings