Zo fotografeer je de schoonheid van de mist

952 VIEWS
Zo fotografeer je de schoonheid van de mist

Een aantal weken geleden wandelde fotograaf Lorenzo Montezemolo in Californië de Tamalpaisberg op. Op een hoog uitkijkpunt aangekomen ging hij zitten en wachtte op…de mist. En die kwam. Als een elegante golf rolde hij over de bergruggen en boomtoppen heen, langzaam een witte deken trekkend door de donkere nacht. Lorenzo zette zijn sluitertijd op 3 minuten, wat bovenstaand beeld opleverde. Mystiek en schitterend.

De fotograaf heeft een voorliefde voor mist. Afgelopen zomer beklom hij – met uitzondering van één dag – elke ochtend de bergen in de omgeving om de mistflarden vast te leggen. Op Instagram vertelt hij: “Hier in San Fransisco is de zomer hét seizoen voor mist. Het klinkt tegenstrijdig, maar het is hier dan kouder, vochtiger en meer bewolkt dan gedurende de andere maanden van het jaar. Er is maar een aantal plekken dat hoog genoeg is om boven de mist uit te stijgen.” Die plekken gebruikt Lorenzo voor zijn foto’s, zie meer prachtige beelden onder deze tekst.

In Nederland komt nu weer de tijd van vele mistige ochtenden. Voor velen een bron van irritatie (want: file), maar voor wie ‘s ochtends tijd heeft om er in alle vroegte op uit te trekken wacht er een schat aan mystieke mistlandschappen.

Lees ook:  Als paddenstoelen uit de grond

lorenzomontezemolo1 lorenzomontezemolo2 lorenzomontezemolo4 lorenzomontezemolo5 lorenzomontezemolo6 lorenzomontezemolo7

 

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een boom, een spiegel en een knoestig gezicht
4 seizoenen in 40 seconden
12x bewijs dat de natuur altijd haar eigen gang gaat
Deze 13 bijzondere bomen zijn vermomd als dieren en sprookjesfiguren