Zo combineer je eindeloos met verschillende vloerkleden

17 november 2019
609

Ben je al tijden op zoek naar een manier je huis een andere uitstraling te geven? Vloerkleden zijn ideaal om je woning een make-over te geven. De lijst met mogelijkheden en combinaties is lang. Door verschillende soorten vloerkleden met elkaar te combineren herken je jouw eigen woning niet meer terug! Vloerkleden combineren is een originele, makkelijke en vooral hele leuke manier om je huis wat extra aandacht te geven. Tijdens onze zoektocht naar leuke vloerkleden en accessoires kwamen we op Merelinwonderland.nl waar ze veel verschillende kleden hebben tegen aantrekkelijke prijzen. Weer eens wat anders dan Ikea 😉

Je kunt er ook voor kiezen de vloerkleden elk seizoen te wisselen, zodat je altijd in een huis thuiskomt dat helemaal bij het seizoen past. Dit wisselen is zo gebeurt en zorgt er direct voor dat je een hele nieuwe sfeer in jouw woonkamer creëert. Je kan de kleden op verschillende manieren combineren: op elkaar, deels overlappend of uit elkaar. Een voorbeeld van de laatste optie is om in een grotere ruimte de verschillende woonfuncties te benadrukken, een kleed bij de bank en een onder de eettafel bijvoorbeeld.

Voor elk budget

De tijd dat een vloerkleed een onopvallende en gedateerde woonaccessoires was is definitief voorbij. Vloerkleden zijn een onmisbaar onderdeel geworden van elk interieur. Het mooie is dat de aanschaf van een vloerkleed niet duur hoeft te zijn. Voor elk budget is er wel een geschikt exemplaar. Heb je geen zin in schilderen, het kopen van dure nieuwe meubels of andere tijdrovende klussen? Dan kun je door het slim combineren van verschillende soorten vloerkleden op een redelijk eenvoudige manier je huis omtoveren in een paleisje. Wat je smaak ook is, er is altijd een vloerkleed te vinden waar jij blij van wordt.

Lees ook:  Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer

Andere sfeer in een handomdraai

Heb je je al eens verdiept in jute vloerkleden? Zeker de moeite waard, want voerkleden van jute doen het goed in echt elke woonstijl. Het is een natuurlijke en rustige basis en allesbehalve saai. Groot, klein, rond, met of zonder franjes, ook jouw interieur knapt enorm op van dit veelzijdige type vloerkleed. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in alle soorten formaten en kleuren. Door te kiezen voor een kleed met royale afmetingen kun je er leuk kleinere vloerkleden (zoals dierenvellen) mee combineren. Leg ze op elkaar zodat ze een verlengstuk van elkaar worden. Je kunt ze ook laten overlappen voor een bijzonder effect.

Ruimtelijk effect

Het leuke van vloerkleden is dat ze echt iets met de ruimte doen. Zachte wollen vloerkleden zoals een schapenvacht bijvoorbeeld. Ze voelen niet alleen heerlijk comfortabel aan je voeten, ze combineren ook geweldig met grote vloerkleden of patchwork kleden. Hou jij wel van een beetje spanning in je woonkamer? Dan kun je voor een combinatie van vloerkleden kiezen waarbij een van de kleden schuin wordt neergelegd. Ook met kleuren kun je eindeloos variëren. Van rustige pastelkleuren tot botanische tinten, met vloerkleden kan het allemaal. Het overlappen van vloerkleden wordt vaak gebruikt in de Bohemian interieurstijl. Wie zegt trouwens dat vloerkleden alleen in de woonkamer passen? Ook je slaapkamer wordt gezelliger wanneer je vloerkleden combineert!

Bron foto: Le-chien-a-taches.com, Mydomaine.com en Stylebyemilyhenderson.com

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings