Zo bijzonder ben ik niet

840 VIEWS
Zo bijzonder ben ik niet

Iedereen heeft een verhaal.

Dat ontdekten fotograaf Yke Ruessink en (helaas overleden) journalist Nico Hoffer toen ze voor een fotoserie over konijnenhokken de Achterhoek in trokken. Want het waren niet alleen de konijnenhokken, maar ook de stille, authentieke oosterlingen die hun aandacht trokken. Hun nieuwsgierigheid mondde uit in een aantal bijzondere gesprekken en dito foto’s, en dat resulteerde in een boek over de eigenzinnige paradijsvogels uit het oosten: Zo bijzonder ben ik niet.

Lees over Josina Margareta Speets, de vrouw met wel honderd hobby’s, de bewust kinderloze Jopie die er niet aan moest denken om ongezellige familie verder uit te breiden en rasoptimist Gerard Bodewes. Hieronder zetten ter inspiratie een paar sprekende foto’s op een rij:

 

Zo bijzonder ben ik niet 8

Zo bijzonder ben ik niet 7

Zo bijzonder ben ik niet 9

Zo bijzonder ben ik niet 10

Zo bijzonder ben ik niet 5

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

Lees ook:  Standvastige eiken op een verlaten eiland

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd