Zeven tips voor een sfeervol huis in de winter

18 september 2020
117

De feestdagen zien er in 2020 anders uit dan anders. Kerst moet dit jaar gevierd worden met een klein aantal en we blijven meer thuis. Vandaar dat het dit jaar belangrijk is om je huis zo gezellig mogelijk te maken. Wij geven je een aantal tips om je huis warm en sfeervol te maken.

Het afgelopen jaar hebben we in vergelijking met andere jaren heel veel tijd thuis doorgebracht. De kerstvakantie thuis doorbrengen en een keertje geen tassen inpakken voor een wintersportvakantie hoeft helemaal niet erg te zijn. Door onderstaande tips op te volgen zorg jij ervoor dat je eigen huis een comfortabele plek is.

  1. Een nieuwe kleur op de muren 

Heb je witte muren? Dit is het ideale moment om je muur een kleur te geven. De modetinten voor 2021 zijn: groen, bruin en oudroze. Warme verftinten. Ben je een gewaagd type? Ook de kleuren oranje en rood worden steeds populairder. Weet je nog niet zo goed wat voor kleur je wilt? Probeer dan eens een kleur uit op een klein wandje.

  1. Kerstboom en kerstversiering

December is de tijd van het jaar om de kerstversiering en de kerstboom in huis te halen. Niks is er zo gezelliger als een kerstboom in de woonkamer. Het is zonde dat je er maar zo kort van kunt genieten. In januari wordt de kerstversiering en de boom weer opgeruimd, terwijl de winterperiode nog lang niet voorbij is. Zoek daarom versiering uit wat je na de kerst nog even kan laten hangen. Denk aan een decoratieve lampjessnoer, een krans op de tafel of iets met sneeuwvlokken.

  1. Haal planten in huis 
Lees ook:  Alles wat je moet weten voor een bezoek aan Dublin

De kerstboom is niet het enige groen wat je huiskamer op kan fleuren. Heb je nog geen planten? Snel kopen, want naast dat ze gezellig zijn bevorderen ze de luchtkwaliteit en dus je gezondheid. In de winter hebben kamerplanten het wel zwaarder dan in het voorjaar. Dat komt omdat er minder licht in de kamer komt en door de verwarming is de lucht droger. Verzorg je planten goed en hou in je achterhoofd dat het niet erg is dat ze in de winter niet zo hard groeien. Zet ze af en toe bij een raam en laat ze vooral niet uitdrogen, dat groeien komt wel weer in het voorjaar.

  1. Denk ook aan de verlichting 

Het is moeilijk om licht op de juiste manier toe te passen. Toch is het belangrijk. Naast de basisverlichting kan je leeslampen, hanglampen of tafellampen toevoegen die de sfeer bevorderen. Denk aan een lamp met een mooie kap op het dressoir van je tv-meubel. Vergeet niet om dimverlichting en een warme kleur lampen te gebruiken.

  1. Kies ronde vormen 

Heb je rechthoekige meubels? Dat ziet er netjes en strak uit, maar het is wellicht niet zo knus. Voeg accessoires toe die rond zijn. Bijvoorbeeld kussens, vazen, lampen of een rond vloerkleed. Dat maakt de ruimte meteen gezelliger.

  1. Steek de open haard aan 

Ben je de gelukkige eigenaar van een open haard? Mazzel, want een open haard is ontzettend gezellig. Ook een houtkachel geeft een warme en knusse uitstraling. Heb je geen schoorsteen en zit een open haard of houtkachel er niet in? Er zijn tegenwoordig elektrische kachels die eveneens super gezellig zijn. Het is nou eenmaal zou dat vuur warmte en gezelligheid brengt in je interieur.

  1. Accessoires heb je nooit teveel 
Lees ook:  Levensgrote zee-egels van kant verlichten de Marina Bay in Singapore

Over accessoires gesproken, knusheid creëer je met de juiste accessoires. In de winter kan je nooit genoeg accessoires hebben. Ga op pad met je heuptasje en koop kandelaars, waxinelichtjes, geurkaarsjes en een knus plaid: allemaal spullen die je een gezellig en warm gevoel geven als het buiten koud is. Zijn de donkere maanden voorbij en wordt het beter weer? Dan ruim je de accessoires op en wacht je totdat het weer winter wordt.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings