Zelf een geboortebord maken

9 juni 2022
410
Geboortebord

Als het aankomt op kinderen worden mensen steeds creatiever. Zo zie je super unieke “gender reveals” tijdens de zwangerschap waarbij de aanstaande ouders middels een taart, ballonnen of kleurstof erachter komen welk geslacht het kindje heeft. Hier blijft het echter niet bij, ook zodra het kindje geboren wordt zie je veel creativiteit naar voren komen. Aanstaande ouders beginnen vaak al halverwege de zwangerschap met nadenken over wat voor een geboortebord ze willen voor hun kindje. Ben jij één van deze ouders en wil je graag wat inspiratie op doen op het gebied van geboorteborden maken? In dit artikel bespreken wij naast meerdere leuke ideeën ook een aantal onderwerpen waar je rekening mee moet houden wanneer je zelf een geboortebord wenst te maken.

Wat zijn de kosten en hoe maak je het?

Wanneer je ervoor kiest om zelf een geboortebord te maken zijn er een aantal benodigdheden waar je niet zonder kunt. De basis dingen zijn hout, grondverf, gewone verf en penselen. Het meeste zul je kwijt zijn aan hout, omdat de prijs hiervan tegenwoordig vrij hoog ligt. Wanneer je uit het hout het figuurtje hebt gezaagd dat je wenste te hebben is het tijd om de grondverf aan te brengen. De grondverf zorgt ervoor dat het hout de gewone verf niet in zich opneemt. Begin daarna met het tekenen van hetgeen dat je op het bord wil hebben, zo heb je een uitlijning en hoef je alleen nog de vakken in te kleuren met de verf. De kosten voor een geboortebord komen gemiddeld rond de 70 tot 80 euro uit.

Lees ook:  Een ode aan de kleur turquoise in verrassende creaties van alledaagse voorwerpen

Leuke ideeën voor geboorteborden

Hieronder staan een aantal leuke ideeën beschreven die eventueel zouden kunnen passen bij jouw kindje.

Geboortebord

Schattig diertje op een wolkje

Een leuk idee dat veel liefde uitstraalt is een schattig diertje dat op een wolkje zit. Het diertje kun je hierbij op een kinderlijke manier tekenen en de naam schrijf je op een sierlijke of stoere manier in het wolkje. Ben hierbij vooral niet bang om felle kleuren te gebruiken wanneer je gaat schilderen, het hoeft namelijk niet superrealistisch te lijken.

Disney

Wat tegenwoordig nog steeds erg veel terug komt zijn geboorteborden met een Disney personage erop. Eén van de meest gebruikte zijn de personages van Winne the Pooh. Een leuk idee is om Iejoor te tekenen met een knuffeltje en een ballon in zijn hand. Teken Iejoor hierbij wel lachend, je wil namelijk dat het bord vrolijkheid uitstraalt.

Lachende baby

Als laatste is het een leuk idee om op een kinderlijke manier een lachende baby te tekenen. Deze baby kan ook weer op een bepaald voorwerp of wolkje zitten waarin je de naam zet. Teken de baby met grote oogjes en een brede lach. Wat de baby nog net iets schattiger maakt is een hoofdje dat iets groter is dan dat het realistisch zou moeten zijn.

Kortom; er zijn genoeg leuke ideeën wanneer het aankomt op geboorteborden. Wil jij meer lezen over het onderwerp kind en baby? Kijk dan ook even naar onze artikelen over de voordelen van een kinderopvang en interieur tips voor de kinderkamer.

Lees ook:  Kunstenaar schildert realistische portretten met één handafdruk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings