Zeepbellen bevriezen bij -15 tot glazen kunstwerkjes

25 januari 2016
447

Fotograaf Pablo Zulaska legde de ingetogen schoonheid van de winter op prachtige wijze vast. Hij werd hiervoor geïnspireerd door zijn dochter van drie die haar jas niet wilde aandoen toen ze naar buiten ging. Zulaska legde uit dat dat niet kon, omdat het heel koud was. 'Hoe koud?', vroeg zijn dochter. Tja, hoe koud? Leg dat maar eens uit aan de driejarige.  Zulaksa vertelde: 'Het is zo koud dat zelfs zeepbellen bevriezen.' Hij beloofde het voor haar te filmen zodat ze het zelf kon zien.

Het bleek nog een uitdaging, want 9 van de 10 bellen braken meteen bij bevriezing, maar de aanhouder wint en hij zette een paar bevroren zeepbellen prachtig op film. Fascinerend om het bevriezingsproces te zien. Even voelen we ons weer een driejarige die met onbevangen bewondering de wereld aanschouwt.

[hr}

Bekijk ook: De verstilde schoonheid van sneeuw en ijs.

sneeuwvlokje

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down