Zeemeerminnen zwemmen in een oceaan van 10.000 plastic flessen

1654 VIEWS
Zeemeerminnen zwemmen in een oceaan van 10.000 plastic flessen

Fotograaf Benjamin Von Wong laat zien hoe kunst en creativiteit in dienst kunnen staan van een hoger doel. Voor dit project maakte hij een prachtige fotoserie om te laten zien wat de impact is van plastic vervuiling. Hij noemde het Mermaids Hate Plastic en gebruikt deze creatieve inslag om een (hoewel zeer prangend) voor veel mensen saai onderwerp op een dynamische manier aan de kaak te stellen.

Met behulp van zijn team en een grote groep behulpzame vrijwilligers liet hij zeemeerminnen zwemmen in een oceaan van 10.000 plastic flesjes. Dit getal was niet willekeurig; de fotograaf had berekend dat wanneer een mensen 167 flesjes per jaar gebruiken ze, wanneer ze 60 zijn, ieder 10.000 flesjes aan het probleem hebben bijgedragen. Plastic vervuilt niet alleen oceanen, maar scheidt ook een giftige stof af die waterbronnen kan vervuilen.

In de foto’s ‘zwemmen’ de modellen tussen het plastic. Door de felle kleuren hebben ze een grote aantrekkingskracht, maar zodra je goed kijkt wordt de dubbele boodschap duidelijk.

Het project had nogal wat voeten in de aarde. Een afvalverwerkingscentrum leverde 10.000 plastic flessen. Een klein leger van vrijwilligers maakte de flessen schoon en ontdeed ze van hun labels. Een voormalige klant van Von Wong leende hem een grote loods waar hij de foto’s kon maken en een vriendin en designer ontwierp de staart van de zeemeermin.

Lees ook:  Markante scenes uit het leven van beroemde kunstenaars

Von Wong was daarna dagen bezig om de flessen in verschillende patronen te arrangeren. Het eindresultaat is een serie foto’s die je kritisch over je eigen gedrag laat nadenken. “Verandering vindt plaats wanneer individuen samen komen om te vechten voor iets waar ze in geloven,” aldus Von Wong.

von-wong2 von-wong3 von-wong4 von-wong5 von-wong6 von-wong7 von-wong8 von-wong9 von-wong11 von-wong12 von-wong13

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

The Atlas of Beauty: de kracht van vrouwen in beeld
Tientallen walvissen gefotografeerd door een drone
Prachtige kleurrijke foto’s tijdens het surfen
Fotoreportage: Skaten in NYC in de jaren 1960