Zeemeerminnen zwemmen in een oceaan van 10.000 plastic flessen

21 december 2016
137

Fotograaf Benjamin Von Wong laat zien hoe kunst en creativiteit in dienst kunnen staan van een hoger doel. Voor dit project maakte hij een prachtige fotoserie om te laten zien wat de impact is van plastic vervuiling. Hij noemde het Mermaids Hate Plastic en gebruikt deze creatieve inslag om een (hoewel zeer prangend) voor veel mensen saai onderwerp op een dynamische manier aan de kaak te stellen.

Met behulp van zijn team en een grote groep behulpzame vrijwilligers liet hij zeemeerminnen zwemmen in een oceaan van 10.000 plastic flesjes. Dit getal was niet willekeurig; de fotograaf had berekend dat wanneer een mensen 167 flesjes per jaar gebruiken ze, wanneer ze 60 zijn, ieder 10.000 flesjes aan het probleem hebben bijgedragen. Plastic vervuilt niet alleen oceanen, maar scheidt ook een giftige stof af die waterbronnen kan vervuilen.

In de foto's 'zwemmen' de modellen tussen het plastic. Door de felle kleuren hebben ze een grote aantrekkingskracht, maar zodra je goed kijkt wordt de dubbele boodschap duidelijk.

Het project had nogal wat voeten in de aarde. Een afvalverwerkingscentrum leverde 10.000 plastic flessen. Een klein leger van vrijwilligers maakte de flessen schoon en ontdeed ze van hun labels. Een voormalige klant van Von Wong leende hem een grote loods waar hij de foto's kon maken en een vriendin en designer ontwierp de staart van de zeemeermin.

Von Wong was daarna dagen bezig om de flessen in verschillende patronen te arrangeren. Het eindresultaat is een serie foto's die je kritisch over je eigen gedrag laat nadenken. "Verandering vindt plaats wanneer individuen samen komen om te vechten voor iets waar ze in geloven," aldus Von Wong.

Lees ook:  Zo fotografeer je de schoonheid van de mist

von-wong2 von-wong3 von-wong4 von-wong5 von-wong6 von-wong7 von-wong8 von-wong9 von-wong11 von-wong12 von-wong13

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontdek de schoonheid van Nederlandse wandelgebieden

Ingrid Bergman | Dualiteit

Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

Backpacken in Mexico: de top 5 plaatsen die je moet bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings