Zandschilderingen in de stad

30 mei 2015
309

Joe Magrum spendeert al 8 jaar aan het maken van deze zandschilderingen op de straten van New York. De kans is groot dat u, ook al was u in New York, ze nog nooit heeft gezien, want ze blijven niet lang liggen. Magnum maakt de schilderijen door felgekleurd zand uit zijn handpalmen te laten glijden in prachtige patronen.
Het heeft veel weg van de Boeddhistische monniken die mandala's maken, maar Magrum geeft zijn werken nog een andere dimensie: "Mijn schilderijen hebben ook invloeden van de uitbundige onderwaterwereld in zich, planten die elektrische impulsen afgeven en interculturele metaforen die ontstaan zijn door jaren van reizen en ontdekken."
Het meest fascinerend blijft het feit dat deze prachtige werken in een mum van tijd voor de wind worden weggeblazen. De tijdelijkheid van dingen heeft een grote aantrekkingskracht op mensen, het laat ons realiseren dat we in het nu moeten leven. Maar aan de andere kant lijkt het ook niet raar dat we langer willen genieten van iets wat zo mooi is en waar iemand uren aan heeft gespendeerd om het te maken.
Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine Zandschilderingen | Paradijsvogels Magazine
 
 
Bekijk hoe de zandschilderijen van Joe Magrum tot stand komen:

 

Lees ook:  Deze bloemen krijgen een tweede leven als kleurrijke straatkunst

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down