De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont

9 mei 2018
432

Zandkastelen... We hebben er allemaal wel eens een gebouwd: klein of heel groot. Maar ook wel eens zo groot dat je er in zou kunnen wonen? Marcio Matolias (44) wel. Hij komt uit Brazilië en woont al de helft van zijn leven in een zandkasteel. Hij heeft dan ook de toepasselijke bijnaam "The King".

Leven in een zandkasteel

Koning Marcio woont al 22 jaar in zijn zandkasteel. Hij groeide op bij de Bay of Guanabara, vlakbij Rio de Janeiro. Het strand was dus altijd al een groot onderdeel van zijn leven. Omdat Marcio niet zoveel butlers heeft als onze Willem Alexander, moet hij zijn kasteel zelf onderhouden. Dit betekent dat hij zijn kasteel soms moet repareren of zelfs weer opnieuw moet bouwen na bijvoorbeeld een flinke storm.  Het enige nadeel is dat het soms te warm is om binnen te slapen omdat het zand alle hitte vasthoudt.

Andere mensen betalen een fortuin om bij het strand wonen. Ik heb geen rekeningen en ik heb een fantastisch leven!

King Marcio als toeristenattractie

Marcio is een heuse attractie geworden. Je kan samen met hem en zijn scepter op de foto en als je wil mag je ook even op zijn troon zitten. Deze is uiteraard ook helemaal van zand gemaakt! Zijn zandkasteel staat tegenwoordig op het Barra da Tijuca strand en staat vol met boeken, golfclubs en hengels. Zijn hobby's zijn dan ook lezen, "strandgolfen" en vissen. Marcio kan zich geen ander leven voorstellen.

Een wijze les

Marcio's verhaal inspireert. Soms kunnen we onszelf verliezen in alles wat we wel niet willen hebben en kopen. We worden bedolven met reclames, uitverkoop en verwachtingen vanuit alles en iedereen. Als je Marcio's verhaal leert kennen besef je weer eens dat het in het leven voorhaal gaat om gelukkig zijn. Hij laat je weer beseffen dat je zelfs met heel weinig al heel veel kan hebben!

Lees ook:  Levenswerk van 1 man: een enorm kasteel van kiezels

Hieronder een korte videoreportage van Koning Marcio en zijn zandkasteel.

Ben je geïnspireerd geraakt door Marcio? Lees dan vooral dit artikel van Michaela de Groot over een busreis naar het bijzondere Nepal. Ze stelt zichzelf de vraag: wat maakt het leven rijk?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down