De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont

4910 VIEWS
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont

Zandkastelen… We hebben er allemaal wel eens een gebouwd: klein of heel groot. Maar ook wel eens zo groot dat je er in zou kunnen wonen? Marcio Matolias (44) wel. Hij komt uit Brazilië en woont al de helft van zijn leven in een zandkasteel. Hij heeft dan ook de toepasselijke bijnaam “The King”.

Leven in een zandkasteel

Koning Marcio woont al 22 jaar in zijn zandkasteel. Hij groeide op bij de Bay of Guanabara, vlakbij Rio de Janeiro. Het strand was dus altijd al een groot onderdeel van zijn leven. Omdat Marcio niet zoveel butlers heeft als onze Willem Alexander, moet hij zijn kasteel zelf onderhouden. Dit betekent dat hij zijn kasteel soms moet repareren of zelfs weer opnieuw moet bouwen na bijvoorbeeld een flinke storm.  Het enige nadeel is dat het soms te warm is om binnen te slapen omdat het zand alle hitte vasthoudt.

Andere mensen betalen een fortuin om bij het strand wonen. Ik heb geen rekeningen en ik heb een fantastisch leven!

King Marcio als toeristenattractie

Marcio is een heuse attractie geworden. Je kan samen met hem en zijn scepter op de foto en als je wil mag je ook even op zijn troon zitten. Deze is uiteraard ook helemaal van zand gemaakt! Zijn zandkasteel staat tegenwoordig op het Barra da Tijuca strand en staat vol met boeken, golfclubs en hengels. Zijn hobby’s zijn dan ook lezen, “strandgolfen” en vissen. Marcio kan zich geen ander leven voorstellen.

Lees ook:  93-jarige grootmoeder is model voor kleurrijke creaties van kleindochter

Een wijze les

Marcio’s verhaal inspireert. Soms kunnen we onszelf verliezen in alles wat we wel niet willen hebben en kopen. We worden bedolven met reclames, uitverkoop en verwachtingen vanuit alles en iedereen. Als je Marcio’s verhaal leert kennen besef je weer eens dat het in het leven voorhaal gaat om gelukkig zijn. Hij laat je weer beseffen dat je zelfs met heel weinig al heel veel kan hebben!

Hieronder een korte videoreportage van Koning Marcio en zijn zandkasteel.

Ben je geïnspireerd geraakt door Marcio? Lees dan vooral dit artikel van Michaela de Groot over een busreis naar het bijzondere Nepal. Ze stelt zichzelf de vraag: wat maakt het leven rijk?

MEER INSPIRATIE

Mijn eerste keer… een maand lang niets kopen
Opgeruimd staat netjes: 8 kleine tips om te ontspullen
Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde
Deze asielhonden krijgen speurles als uitlaatklep