5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen

31 juli 2020
685

Slapen in een yurt, ook wel joert of ger genoemd, is de afgelopen jaren enorm hip geworden. Dat is best bijzonder wanneer je kijkt naar de oorsprong van de yurt. Yurts zijn namelijk traditionele grote ronde tenten waar mensen in koude gebieden in Centraal-Azië in wonen. Dit zijn meestal rondtrekkende veenomaden die met geiten, kamelen of paarden in droge en koude gebieden leven.

Misschien ken je de yurt al wel vanuit Mongolië (waar de tent de naam ger heeft). Er zijn echter nog veel meer plekken waar dit soort tenten te vinden zijn, zoals Afghanistan, Kirgizië en Pakistan. Sinds een aantal jaren doemen ze zelfs op in West-Europa als bijzondere slaapplek. In Nederland vind je een aantal kleurrijke yurts voor een magische overnachting. Wat dacht je van slapen in een yurt met hemelbed en hot tub in Noord-Brabant? Of ga je liever back to basic op de Veluwe?

https://www.instagram.com/p/CCIZmG4pTQ7/

Huur een yurt in Noord-Brabant met hot tub en sauna

In Sint-Michielsgestel vind je het prachtige terrein van Marieke & Mladen Verlangen. Bij deze ecofriendly B&B hoort onder andere een yurt die middenin een groene tuin ligt. Hier slaap je tussen de bloemen, bijtjes en happy vibes in eigen land! Wat deze yurt anders maakt dan andere yurts in Nederland is dat je gebruik kunt maken van een mobiele sauna en hot tub. Daarnaast zijn er tijdens je overnachting geen anderen aanwezig, waardoor je het hele kleurrijke paradijs voor jezelf hebt. Om je ervaring nog meer speciaal te maken, slaap je in een hemelbed met lampjes, mag je een kampvuur maken, zijn er spelletjes aanwezig en kun je lp's draaien op de platenspeler in de tent. Wauw.

Lees ook:  De heilige mannen van Varanasi

https://www.instagram.com/p/B1wzXIPAZpU/

Boek een yurt op een eilandje in het Veluwemeer

Het initiatief CampSpirit heeft op het eilandje De Kluut in het Veluwemeer een waar kampeerparadijs gemaakt. Hier boek je yurts, tipi's en saharatenten en ga je voornamelijk voor een avontuurlijk verblijf. Wat deze yurts zonder meer bijzonder maakt, is de locatie. De kans is groot dat er vrijwel niemand in je omgeving ooit op een eiland in Nederland in een yurt heeft geslapen! De twee yurts die je hier kunt boeken zijn bedoeld voor vier personen. Ze beschikken over een lichtkoepel, waardoor je vanuit je bed sterren kunt kijken. Als dat nog niet bijzonder genoeg is, zijn de locaties van deze tenten op het eiland ook fantastisch te noemen. Je vindt ze namelijk verscholen in een groen hoekje waardoor je ontzettend veel privacy hebt.

https://www.instagram.com/p/CBxwcmJj6l9/

Back to basic in een yurt op de Veluwe

Ga je liever wat meer back to basic tijdens je kampeertrip in een yurt in Nederland? In dat geval zijn de tenten van The Yurt Project echt iets voor jou. Dit initiatief is opgericht door de ondernemende Hanna. Zij heeft maandenlang doorgebracht op de steppes van Mongolië, waarna haar idee werd geboren om de gastvrijheid van de nomaden daar ook naar Nederland te brengen. Inmiddels heeft ze maar liefst zes yurts waar je uit kunt kiezen. Ga je voor een van de yurts in Renkum dan kies je voor back to basic. Kies je voor de Serenity yurt in het bos dan heb je iets meer luxe, hoewel het geheel nog basic is. Kortom: zin om even helemaal terug naar de natuur te gaan en te genieten in rust en stilte? Boek dan zeker een yurt bij The Yurt Life.

Lees ook:  Alles voor een onvergetelijk verblijf in Barcelona

https://www.instagram.com/p/B-QHignjhyp/

Slaap op texel in een knusse yurt

Ook op de Waddeneilanden kun je volop genieten van het slapen in een traditionele yurt. Op Texel vind je bijvoorbeeld een aantal sfeervolle yurts van natuurliefhebbers Piet & Ina. Het leuke is dat de eigenaren zelf óók in een yurt wonen! Hun grote liefde voor deze tenten delen ze maar al te graag door meerdere yurts op het eiland te verhuren. Hier ga je iets minder back to basic, maar ben je alsnog omringd met natuur. Hak je eigen hout voor een knapperend haardvuurtje of kom even tot rust met een goed boek in of voor de tent. De zee is in de buurt, het bos is dichtbij, waardoor het de ideale plek is voor vakantiegangers die op zoek zijn naar een tripje vol natuur.

https://www.instagram.com/p/CCJr3XHjG50/

Volledig tot rust komen in een kleurrijke yurt bij 't Buitenland

Dat yurts niet altijd traditioneel blauw met wit hoeven te zijn, bewijzen de oprichters van 't Buitenland, een unieke slaapplek in Noord-Brabant. Hier huur je diverse yurts (ook in rood en bruin!), verschillende soorten tipi's en leuke keten. Bij 't Buitenland heb je de keuze uit maar liefst vier soorten yurts waar je back to basic kookt op een houtkachel en vaak slaapt zonder elektriciteit. Bij je overnachting mag je gebruik maken van de hot tub (yes!), fietsen, een BBQ en een gedeelde kampvuurplek.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down