Alle informatie voor een bezoek aan het Yosemite National Park

18 oktober 2020
164

Het Yosemite National Park staat bekend om de indrukwekkende watervallen, steile kliffen en natuurlijk het prachtige landschap. Het park trekt jaarlijks enorm veel bekijks, ongeacht de tijd van het jaar.

En dat is ook niet heel vreemd. De lente brengt het gutsen van de watervallen, de zomer zorgt voor een groot aanbod aan buitenactiviteiten, de herfst brengt kleurrijke bladeren en minder drukte - en de winter maakt het allemaal tot een sneeuwwonderland voor langlaufen en sneeuwschoenwandelen. Er is simpelweg zoveel te zien en te beleven.

Yosemite National Park is gelegen in de Sierra Nevada en ligt dus vrij centraal in Californië. Het park ligt ongeveer op 500 kilometer van Los Angeles en 300 kilometer van San Francisco.

Bijzonder bezienswaardig in Yosemite zijn alle bergen en rotsen met hun vaak geweldige uitzichten, de vele prachtige watervallen, kabbelende rivieren en heldere meren, evenals de enorme weilanden. Wij hebben een aantal van de meest bijzondere plaatsen, de beste reistijd en de bereikbaarheid van het Yosemite National Park voor je in kaart gebracht!

Yosemite National Park

Wat valt er allemaal te doen, zien en beleven in Yosemite National Park?

Het enorme Yosemite National Park kan worden onderverdeeld in tal van kleinere regio’s en gebieden. De meest populaire gebieden:

Yosemite Valley – Yosemite Valley is de plek waar alles samenkomt. De meeste campings, lodges en accommodaties zijn hier te vinden. Maar ook diverse cafés, restaurants en winkeltjes zijn hier gevestigd. Toch is Yosemite Valley meer dan alleen een verblijfsplaats waar je je heerlijk kunt terugtrekken na een lange dag. Het gebied beschikt zelf namelijk ook over allerlei meren, rivieren, wandelpaden en watervallen. Je kunt hier dan ook eenvoudig een of meerdere dagen verblijven om alles te ontdekken.

Lees ook:  Een strand vol 'natuurlijke' knikkers

Voor het bereiken van dit gedeelte van het park is het een aanrader om voor een van de pendelbussen te kiezen. De toestroom van auto’s is vooral in de populaire maanden erg groot en dit kan veel drukte opleveren. De pendelbussen bieden hier voor een goede oplossing. Ook is Yosemite Valley uitermate geschikt voor een verblijf van een aantal dagen, waarmee je ook direct toegang hebt tot dit gedeelte van het park.

Mariposa Grove – Gelegen in het uiterste zuiden van het Yosemite National Park is de Mariposa Grove gelegen. De Mariposa Grove bestaat uit een enorm bos dat volstaat met reuzensequoia’s en zeldzame mammoetbomen. Het is niet de eerste plek in het park waar bezoekers graag naartoe trekken, maar een bezoek aan dit bijzondere bos zorgt ongetwijfeld voor een aantal geweldige foto’s!

Hetch Hetchy – Dit gedeelte van het park bestaat uit een vallei en een stuwmeer tegelijk. Het betreft een glaciale vallei in het noordwesten van het park en is de plek waar oorspronkelijk de beroemde Tuolumne door heen stroomde.

In vergelijking met de andere toplocaties in het park is het Hetch Hetchy een stuk natuurlijker te noemen. De wandelingen zijn hier uitdagender en het is een regio die vaak wordt bezocht door bezoekers die al een aantal keer eerder in het park zijn geweest.

Glacier Point – Glacier Point vormt een prachtig uitzicht op het dal van Yosemite en is een van de meest indrukwekkende gebieden binnen het park te noemen. Naast het schitterende uitzicht is het ook een ideale uitvalsbasis voor de start van een uitgebreide wandeling. Zo lopen er overal paden, waarvan er een zelfs het dal in gaat.

Lees ook:  3 mooie canvas prints voor in je woonkamer

Glacier Point is te bereiken met de auto of bus, maar het is wel goed om rekening te houden met de weersomstandigheden. In de winter is het gebied namelijk minder toegankelijk of soms zelfs dichtgevroren.

Yosemite National Park glacier point

Merced River Rafting

Yosemite staat niet alleen garant voor een prachtige omgeving, maar ook adrenaline en avonturen komen snel om de hoek kijken. Soms is het even fijn om bij te komen van alle wandelingen, fietstochten en spannende afdalingen. De Merced River biedt hierbij de ideale uitkomst.

In Half Dome Village heb je uitgebreide mogelijkheden als het aankomt op een goede uitrusting. Kies een opblaasbaar vlot of boot en drijf in alle rust over de rivier terwijl je tegelijkertijd geniet van de schitterende omgeving.

Yosemite National Park river

De bereikbaarheid van Yosemite National Park

Yosemite is op veel manieren te bereiken en hoe je er het beste kunt komen is afhankelijk vanuit welke richting je komt.

Vanuit het zuidwesten loopt de reis hoogstwaarschijnlijk via Los Angeles. Snelweg 99 brengt je langs Bakersfield en vervolgens via de snelweg 41 langs Oakhurst en Wawona. Zonder te stoppen duurt de reis vanaf Los Angeles ongeveer zes uur en heb je onderweg de mogelijkheid om bij de Mariposa Grove te stoppen.

Vanuit het westen is de meest gekozen route die van San Francisco. Via de snleweg 120 rijd je via Oakdale en Groveland eenvoudig naar het park. Via deze route duurt de reis vanaf de stad ongeveer vier uur zonder stops.

Tot slot kan het park ook redelijk goed worden bereikt via het oosten, maar dit geldt voor de Tioga Road wel alleen voor de zomermaanden. De toegankelijkheid is ook hier weer afhankelijk van de weersomstandigheden: veel wegen worden namelijk gesloten als het te gevaarlijk wordt op de wegen. Vanaf juli tot midden september is de kans het grootst dat je het park vanuit deze richting kunt bereiken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Rome die je niet mag missen

Yosemite National Park

De beste tijd voor een bezoek aan Yosemite National Park

In tegenstelling tot veel andere nationale parken in de Verenigde Staten is het voor het Yosemite National Park een stuk lastiger om een goede inschatting te maken van de beste reistijd. Zoals eerder al aangegeven heeft ieder seizoen zijn eigen voordelen, maar bij ieder seizoen komen ook een aantal nadelen kijken.

In de lentemaanden zijn de watervallen het meest krachtig, vanwege de stijgende temperaturen en het nog in grote mate aanwezige ijs. Bovendien is de toplocatie Glacier Point vaak nog niet toegankelijk in deze tijd, wat natuurlijk een aderlating is.

Nagenoeg alle gebieden zijn van juni tot augustus toegankelijk, maar spelen de drukte en aanwezige hitte een grote rol. Daarnaast drogen veel watervallen soms al in juni of juli op, waardoor ze in deze tijd van het jaar niet meer (volledig) kunnen worden bewonderd.

Alle voordelen en nadelen met elkaar afgewogen is de beste tijd voor een bezoek aan Yosemite de maand mei. Er komt geluk bij kijken als het aankomt op de toegankelijkheid van bepaalde gebieden, maar de kans is redelijk groot dat de meeste delen van het park kunnen worden ontdekt. Bovendien zijn de watervallen nog enorm krachtig in deze tijd van het jaar. Ook de maanden april en juni zijn een goede keuze voor een bezoek aan het park.

Yosemite National Park

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

Wat is een mala ketting, en waar gebruik je hem voor?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings