Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

14 maart 2023
450
yogamat sportmat

Veel mensen die aan yoga doen, hebben vaak een eigen yogamat om op te oefenen. Maar wat als je ook andere sporten wilt beoefenen? Yoga en fitness zijn immers een perfecte combinatie. Yoga helpt om flexibeler te worden in je spieren waardoor je een grotere range of motion hebt bij de fitness oefeningen. Maar kun je een yogamat kopen en deze vervolgens ook als sportmat gebruiken? In deze blog gaan we deze vraag beantwoorden.

Antislip yogamat

Een yogamat is vaak gemaakt van een antislipmateriaal. Dit betekent dat je veel minder snel wegglijdt tijdens de yoga-oefeningen. Deze eigenschap kan echter ook nuttig zijn bij het beoefenen van andere sporten, zoals fitness, pilates of aerobics. Dit maakt het een stuk veiliger de oefeningen uit te voeren.

Makkelijk mee te nemen

Daarnaast heeft een yogamat ook andere goede eigenschappen. Je kunt je yogamat gemakkelijk oprollen en meenemen naar de gym, het park of op reis. Dit maakt het gemakkelijk om overal te sporten op je eigen mat. Wel zo hygiënisch!

Yogmat Reinigen

Als je van plan bent om je yogamat ook als sportmat te gebruiken, is het belangrijk om deze regelmatig te reinigen. Zweet en vuil kunnen zich ophopen op de mat, waardoor deze glad en je minder grip hebt. Het is daarom belangrijk om je yogamat na elke training schoon te maken met een zachte doek en eventueel wat water en zeep zodat je elke keer begint op een schone ondergrond. Ook kun je een speciale yogamat-reiniger gebruiken om je mat schoon en fris te houden.

Lees ook:  De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Conclusie en advies

Op de vraag: Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken? Kunnen wij antwoorden met een volmondige JA! Wel is het belangrijk een yogamat te gebruiken met een goede demping zodat je niet snel last zult krijgen van je spieren en gewrichten.

Op zoek naar een goede yogamat die je ook als sportmat kunt gebruiken? Dan raden we je aan te kiezen voor een yogamat uit de collectie van KURMA yoga zoals de KURMA GECO mat of KURMA CORE. Deze yogamat biedt veel stabiliteit voor de yogaoefeningen maar ook genoeg demping wanneer je het gebruikt voor fitness oefeningen. Bekijk het aanbod op de website van Kurma Yoga en bestel online.

Als je de juiste yogamat hebt gevonden, is het dan eindelijk tijd om spiritueel te ontspannen. Je kunt meteen aan de slag gaan met yoga oefeningen voor thuis of natuurlijk gaan sporten want dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Over de auteur

Mathias Molenberg
Ik ben Mathias Molenberg, en ik schrijf met veel plezier voor Paradijsvogels Magazine. Mijn passie is het ontdekken van de schoonheid van de wereld, zowel in verre reizen als in alledaagse momenten. Ik deel graag mijn ervaringen en inzichten over geluk, mindfulness en hoe we het leven optimaal kunnen benutten. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om mijn laatste artikelen te lezen en laten we samen de wereld verkennen en genieten van de kleine dingen in het leven.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down