Geisers, wilde dieren en oneindige berglandschappen in het Yellowstone National Park

15 december 2020
515

Yellowstone National Park werd geopend aan het einde van de 19e eeuw en is hiermee een van de oudste nationale parken van Amerika. Het enorme park heeft een oppervlakte van bijna 9 duizend vierkante kilometer, waardoor het ook meteen behoort tot de grootste nationale parken van de Verenigde Staten. Het park beslaat zelfs zo’n grote oppervlakte dat het is verspreid over drie staten: Montana, Wyoming en Idaho.

Maar niet alleen de oppervlakte van het park is indrukwekkend te noemen, ook de omgeving trekt de nodige aandacht. Het is de thuisbasis van zo'n overvloed aan biodiversiteit dat de bescherming van het park een topprioriteit is geworden. Bezoekers kunnen wilde dieren zoals grizzlyberen en elanden bewonderen. Maar ook spectaculaire watervallen en uitgestrekte bossen staan op het lijstje.

Maar bovenal staat Yellowstone bekend om de vele warmwaterbronnen. Ongeveer 10.000 warmwaterbronnen, waaronder duizenden geisers, zijn te aanschouwen in het park. Overal in het park zie je de stoom, en hoor je het sissen en het borrelen van de bronnen. Het is dankzij dit alles niet verrassend te noemen dat Yellowstone jaarlijks miljoenen reizigers ontvangt.

Wij hebben een aantal van de mooiste locaties, de bereikbaarheid en de beste reistijd voor een bezoek aan het Yellowstone National Park voor je in beeld gebracht!

Yellowstone National Park

Old Faithful

Het is zonder enige twijfel de beroemdste geiser in het nationale park: Old Faithful. De geiser is vooral beroemd geworden vanwege zijn activiteit. Waar veel geisers in het park maar mondjesmaat iets van zich laten horen, is Old Faithful nagenoeg continu actief. De geiser behoort dan ook tot een van de belangrijkste attracties van Yellowstone.

Old Faithful is overigens niet de grootste geiser in het park, maar barst wel vaker uit dan andere grote geisers in het park. Uitbarstingen duren over het algemeen tussen de vijf minuten en anderhalf huur en bereiken soms hoogtes van wel 25 meter.

Lees ook:  Alles voor een stedentrip of vakantie naar Sevilla

Vandaag de dag is het getuige zijn van dit ongelooflijke spektakel een van de meest populaire dingen in Yellowstone, ook al zijn de intervallen tussen de uitbarstingen niet meer zo regelmatig als vroeger. Ze variëren tegenwoordig van 35 tot 120 minuten. Desondanks is de kans dus vrij groot dat je een uitbarsting kunt bewonderen.

Yellowstone National Park

Wandelen in de Yellowstone Grand Canyon

Een van de beste manieren om Yellowstone te ontdekken is door simpelweg een wandeling te maken door de Grand Canyon van het park. Onderweg kom je bizons tegen, die soms op de weg of in de omliggende weilanden zitten, maar ook andere wilde dieren kunnen worden bewonderd.

De Grand Canyon is qua afmetingen niet te vergelijken met de Grand Canyon in Arizona (de Grand Canyon waar de meeste mensen direct aan zullen denken). Toch is het zeer indrukwekkend, vooral omdat de rivier drie watervallen bevat, waarvan met name de grote "Upper Falls" de moeite waard zijn.

De Grand Canyon is bovendien zeer geschikt om te wandelen en neemt je even helemaal mee over een route waar niet veel andere toeristen zijn te vinden. Yellowstone ontvangt dagelijks een grote toestroom aan bezoekers, maar veel bezoekers kiezen er niet voor om gebruik te maken van de prachtige wandelpaden in de Grand Canyon.

Hierdoor is een wandeling op deze locatie een ideale manier om een groot gedeelte van de omgeving te ontdekken en even te ontsnappen aan de toeristische drukte van het park.

Yellowstone National Park

Mammoth Hot Springs

De Mammoth Hot Springs bestaat uit een groot complex aan warmwaterbronnen die zijn gelegen op een heuvel. Ze komen samen op een terras, waardoor het aanzicht werkelijk schitterend te noemen is.

Lees ook:  Gaafste motor routes in Europa

Bezoekers kunnen de bronnen echter alleen op afstand ontdekken, want het kokend hete water is niet bepaald geschikt om in plaats te nemen. Ondanks dat is het een van de mooiste en meest bijzondere locaties van het Yellowstone National Park.

Yellowstone National Park

Norris Geyser Basin

Het is inmiddels wel duidelijk geworden dat geisers en warmwaterbronnen centraal staan tijdens een bezoek aan Yellowstone. Ook de volgende locatie staat bekend om de vele geisers en willen we je dan ook zeker niet onthouden.

Het zogenaamde Norris Geyser Basin staat bekend als de oudste, warmste en meest actieve hydrothermische zone in Yellowstone. Het bekken heeft twee belangrijke gebieden die zijn geopend voor bezoekers. Een hiervan bestaat uit een grote open vlakte die nog het meeste weg heeft van een maangebied.

De Back Basin daarnaast is een bosrijk gebied met zijn eigen unieke kenmerken. De bekendste locatie van dit bekken is de Echinus Geiser, de grootste bekende zure watergeiser. Maar ook de Steamboat Geiser die onregelmatig uitbarst en water tot wel 90 meter hoog de lucht in schiet.

Het Norris Geyser Basin is vooral geschikt voor bezoekers die meer te weten willen komen over de warmwaterbronnen en geisers in het park. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar en het is op veel plekken binnen het bekken mogelijk om meer informatie over de omgeving te weten te komen.

Bereikbaarheid Yellowstone National Park

Voor een bezoek aan Yellowstone National Park is het de beste optie om minimaal 3 dagen uit te trekken voor je reis. De heen- en terugreis kan namelijk al redelijk veel tijd in beslag nemen. Ook is er in het park enorm veel om te ontdekken, waardoor het een aanrader is om hier ruim de tijd voor te nemen.

Lees ook:  Top locaties en beste reistijd voor een bezoek aan de Provence

Daarnaast zijn de onderlinge afstanden in het park al vrij groot te noemen. De afstand tussen de zuidelijke ingang van Yellowstone en de noordelijke ingang is bijvoorbeeld al zo'n 150 kilometer. Het is hierdoor geen uitzondering dat je tijdens een bezoek enkele honderden kilometers zult afleggen om de belangrijkste locaties in het park te ontdekken.

Vanuit Montana kan de noordelijke ingang met de auto worden bereikt via de US-89. De zuidelijke ingang is bereikbaar vanaf Jackson, maar is wel gesloten van november tot en met april.

Yellowstone National Park

Beste reistijd Yellowstone National Park

Het klimaat van Yellowstone National Park wordt vooral beïnvloed door de ligging in de Rocky Mountains. Als gevolg zijn de weersomstandigheden in het park vrij onvoorspelbaar. Plotselinge veranderingen in het weer en de temperatuur zijn geen uitzondering te noemen. Het is een aanrader om hier op het gebied van kleding goed rekening mee te houden. De temperaturen in de nacht zijn wel constant te noemen en zijn over het algemeen vrij laag. Zelfs in de zomermaanden kunnen de temperaturen tijdens de donkere uren van de dag onder het vriespunt komen.

De beste tijd om naar Yellowstone National Park in Wyoming te reizen is van juni tot september, wanneer het weer mild en aangenaam is. Ook valt er in deze periode bijna geen regen. De hoogste gemiddelde temperatuur ligt rond de 22 graden in de maand juli. In december daalt de temperatuur tot ongeveer -8 graden. Naast de aangename zomermaanden is het park hierdoor ook ideaal geschikt voor de wintersport.

Yellowstone National Park

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down