Woonkamertrends van 2022/2023

19 september 2022
48
woonkamertrends 2022/2023

Eens in de zoveel tijd willen we onze woonkamer voorzien van een nieuwe look. Een nieuwe bank, kleur op de muur of een statement piece kan jouw woonkamer al een compleet nieuwe uitstraling geven. Maar wat zijn nu de meest moderne en stijlvolle manieren om jouw woonkamer (opnieuw) in te richten? De woonkamertrends van 2022/2023 zijn veelal geïnspireerd op de natuur, duurzaamheid, minimalisme en de nieuwe inrichting van de samenleving. Ben je benieuwd wat dit precies inhoudt? Lees dan snel verder.

Buiten naar binnen halen

Door alle coronamaatregelen hebben we meer thuis gezeten dan ooit. We moesten wel. Hierdoor zijn we onze woonruimtes op een andere manier gaan beoordelen en waarderen. Grotere woningen met tuinen op het platteland werden steeds meer verkozen boven compacte woningen in de binnenstad. We hebben gemerkt hoe belangrijk het is om te kunnen genieten van ruimte en natuur.

Deze zucht naar meer groen heeft zich ook vertaald naar de interieurtrends. We willen het buitenleven zoveel mogelijk naar binnen halen. We verkiezen steeds vaker voor natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout, linnen en terracotta. Ook zien we steeds meer natuurlijke en groene tinten versmelten in onze interieurs. Denk bijvoorbeeld aan grijsgroen, mosgroen, olijfkleur, zacht groen en saliegroen. Een groene velours bank staat bijvoorbeeld prachtig in dit interieur. Voor het reinigen van velours bank raden we je aan onze blog over bank schoonmaken te lezen.

Hoe kun jij de natuurtrend nu op een subtiele manier doorvoeren in jouw woonkamer? Verf bijvoorbeeld een lange muur in een groentint die voor jou harmonie en rust oproept, ga voor een jute tapijt, kies voor rieten woonkamerstoelen en werk met verschillende materialen en lagen. Bij een woonkamer in deze stijl hoort ook absoluut een grote hoeveelheid aan kamerplanten. Ga voor diverse soorten en formaten om een zo organisch en natuurlijk mogelijk resultaat te creëren.

Lees ook:  Een nieuw seizoen, een nieuwe sfeer met deze trends

Ronde vormen

Moderne strakke lijnen – move over! In 2022 zijn zachte en ronde vormen steeds populairder geworden. Of het nu gaat om banken, decoratieve elementen, of een behangpatroon – woonkamers worden gevuld met ronde vormen. Dit doorbreekt de sombere, saaie en strakke lijnen en zorgt voor meer gezelligheid en functionaliteit in huis. Ook afgeronde en gebogen vormen passen perfect binnen deze trend.

Werkplek in de woonkamer

We zijn door de coronacrisis ook steeds meer thuis gaan werken. Hybride werken is inmiddels zo geïntegreerd in de samenleving dat dit niet meer snel zal verdwijnen. Er is daarom voor veel mensen nood aan een fijne werkplek in hun eigen woning. Aangezien er niet altijd een kamer beschikbaar is die getransformeerd kan worden naar een werkkamer, wordt er steeds vaker voor gekozen om in de woonkamer een werkplekje te creëren. Designers en meubelontwerpers spelen hierop in door multifunctionele tafels/bureaus te maken en bureaustoelen te ontwerpen die op subtiele wijze kunnen integreren in een woonkamer.

Mix van hout

In 2022 hechten we veel waarde aan eenvoud en warmte in ons interieur. Hout is het perfecte materiaal dat deze twee elementen bij elkaar brengt. Hout wordt in de moderne interieurs dan ook veelvuldig gebruikt– niet alleen op de vloer en in de vorm van meubels, maar bijvoorbeeld ook op de muur! Het is tegenwoordig heel erg in om verschillende houtsoorten met elkaar te combineren.

Wanneer je het gevoel hebt dat je woonkamer meer op een blokhut begint te lijken door al dat hout, kun je het patroon doorbreken door een grote lamp neer te zetten, te werken met planten of door een groot vloerkleed neer te leggen. Het is wel aan te raden om regelmatig je vloerkleed te laten reinigen. In Den Haag, maar ook in de rest van Nederland, kan dit voordelig en makkelijk via banklatenreinigen.com.

Lees ook:  Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis

Warm interieur

Nu de herfst is aangebroken en de winter weer in aantocht is, hebben we ook steeds meer behoefte aan warme interieurs. De winter van 2022/2023 draait veelal om aardse en warme tinten. Denk aan terracotta’s, beige- bruintinten. Ook roodbruine en zacht roze muren, banken en accessoires zorgen voor die extra warme woonsfeer. Maak de look af met wat wollen kussens, gezellige lichtaccenten, lekker dikke dekens en voldoende theelichten. Zo kom je de wintermaanden wel door in jouw cosy living.

Klassieke stijl

Tot slot een stijl die terug is van weg geweest, de klassieke stijl geïnspireerd op de oudheid! Combineer donkere, klassiek ogende meubels met fluwelen accessoires in opvallende kleuren zoals okergeel, nordic blue en donkergroen. Zo creëer je een woonkamer in een modern-klassieke stijl met een rijke uitstraling. Vergeet niet om ook een paar iconische prints in je interieur te verwerken, zoals de Paisleyprint, de Griekse zuil of de klassieke ruit. Dit zorgt gegarandeerd voor een nostalgisch en gezellige feeling in huis.

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Wat jij kan doen tegen de snel stijgende gasprijs

Verhuizen naar Spanje, waar moet je allemaal aan denken?

De weg terug naar jezelf vinden — 6 tips om jezelf te vinden

De beste metaalsoorten voor sieraden

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings