Wooninspiratie voor 2023 (en in de toekomst)

21 november 2022
885
poster maken

Wooninspiratie is wat je nodig hebt als je binnenkort je woning wilt verbouwen en nieuwe meubels wilt aanschaffen, kan het soms lastig zijn welke stijl, kleuren of vormgeving de elementen in de kamer moeten worden. Een thuis is namelijk belangrijk en moet voor jou als woonachtige persoonlijk aanvoelen. Waarbij de een het direct voor zich ziet, heeft de andere er meer moeite mee. 

Dit artikel geeft dan ook de vijf grootste woontrends van 2023, om jou een handje te helpen.

Hotel stijl

De hotel stijl heeft zijn intrede gedaan in 2021, maar is in 2022 en 2023 nog steeds erg populair. Zo lijkt het bij deze stijl alsof je je bevindt in een luxe boutique hotel in Manhattan. Voor deze stijl wordt er gebruik gemaakt van donkere kleuren, marmer, goud, velvet en een combinatie van rijke en luxe stoffen. Zo kan je de stijl volledig doortrekken van de woonkamer tot de badkamer, om het huis een geheel te houden. Wat je bij deze stijl niet snel tegenkomt is de combinatie van kleur en planten. De stijl heeft een strakke uitstraling, met enkele blikvangers zoals mooie vazen, boeken of stijlvolle verlichting.

Minimalistisch

Een andere trend is het gebruik van minimalistische elementen in het huis. Deze stijl is dan ook warm, eigentijds en straalt vooral rust uit. Een combinatie van strakke lijnen en organische vormen is typerend bij deze stijl. Zo wordt er veelal gebruik gemaakt van naturel kleuren zoals beige, warm wit en zandkleurige kleuren. Ook kan je hier minimalistische posters ophangen, om de muren te versieren. Koop bijvoorbeeld een minimalistische poster of kan je je eigen poster maken, om een ware blikvanger te creëren.

Lees ook:  Sterrenkijken in je eigen achtertuin

Duurzame woning

Duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker tijdens het opnieuw inrichten van de woning. Zo willen steeds meer mensen de ecologische voetafdruk verkleinen. Duurzame producten worden gekocht, of er worden producten aangeschaft via tweedehandszaken of kringloopwinkels. Zo wordt oud en nieuw op een moderne manier gecombineerd, wat verrassend goed uitpakt.

Hybride wonen

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat mensen steeds vaker thuis gingen werken. Ondanks dat de pandemie op een zeer laag pitje staat, is het thuiswerken er voor een groot deel ingebleven. Zo wordt de zolder of schuur vaak omgetoverd tot home-office, waarbij er thuis gewerkt kan worden. Zorg er wel voor dat wonen en werken gescheiden blijft.

Natuurlijke woontrend

De laatste woontrend is de natuurlijke woontrend, waarbij buitenelementen naar binnen worden gehaald. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van veel groen, hout en natuursteen. Kleuren die worden gebruik zijn veelal natuurlijke kleuren, aangezien dit het beste past binnen deze stijl. 

Kortom, je hebt naast de vijf genoemde woontrends uiteraard nog meer woontrends. Door de woontrend te kiezen die bij jouw persoonlijkheid past, creëer je een thuis waar jij je prettig voelt. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Populariteit plantaardige levensstijl: waar komt het vandaan?

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down