Wonen op een droomlocatie | Vuurtoreneiland

2304 VIEWS
Wonen op een droomlocatie | Vuurtoreneiland

Rust, frisse lucht, ongerepte natuur en vooral veel water; het is allemaal te vinden in Amsterdam. Want, voor hen die het nog niet wisten, Amsterdam heeft namelijk zijn eigen eiland in het Markermeer: Vuurtoreneiland. Het eiland is volledig verlaten op de familie Boswijk na. Zij hebben sinds twee jaar het geluk om daar als enigen te mogen wonen. 

Vuurtoreneiland als woonplaats

Bijna nergens in Nederland – en zelfs in de wereld – is zo’n idyllische plek als deze nog te vinden. Daarom wilde Staatsbosbeheer het eiland, dat ooit werd gebouwd om Amsterdam te beschermen tegen aanvallen vanaf zee, graag een herbestemming geven. Hierbij moest het karakter van het eiland met zijn bijzondere natuur bewaard blijven. Brian Boswijk en zijn zakenpartner Sander Overeinder werden de aangewezen personen om de gebouwen te restaureren, het eiland weer beleefbaar te maken en toegankelijk te maken voor publiek. De familie Boswijk vertelt over hun woonervaring gedurende dit project.

Het is een droom, een eigen eilandje.

Brian Boswijk vindt dat het een droom is, een eigen eilandje. Het is een gevoelig eiland met kwetsbare natuur. Het water beschermt tegen de drukte, waardoor hier nog de ruimte en stilte te ervaren zijn en intimiteit met de natuur. Zijn dochter is het echter niet geheel met hem eens. Om naar school te gaan moet zij namelijk een behoorlijke reis afleggen, eerst met de boot en vervolgens nog met de fiets. En ook thuiskomen kan met een storm behoorlijk lastig zijn.

Voor verstoppertje spelen is het eiland perfect

“Het is heel leuk om op Vuurtoreneiland te wonen, maar niet echt ideaal”, zegt ze. Wel kan ze heel goede verstopplekken vinden met verstoppertje spelen, ze hebben immers het hele eiland als privé speelterrein. De afgelegen locatie heeft dus zijn voordelen en nadelen, maar een ding is zeker, het is een oase van rust en natuurlijke schoonheid.

Lees ook:  In dit Poolse dorpje is elk huis volledig beschilderd met bloemen

Helaas is er geen mogelijkheid om buren te worden met de familie Boswijk, maar je kunt wel op bezoek komen. Dineer bijvoorbeeld in het zomer-, of winterrestauranten houd de Facebookpagina in de gaten voor andere kleinschalige evenementen plaatsvinden.

In onderstaande video is dit bijzondere eiland alvast vanuit de lucht ontdekken:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Rendieren spotten in stijl
Duurzamer wonen? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren en andere maatregelen te nemen
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Dit curieuze verlaten kasteel heeft een duizelingwekkend mooi interieur