Wonen op een droomlocatie | Vuurtoreneiland

17 juni 2016
507

Rust, frisse lucht, ongerepte natuur en vooral veel water; het is allemaal te vinden in Amsterdam. Want, voor hen die het nog niet wisten, Amsterdam heeft namelijk zijn eigen eiland in het Markermeer: Vuurtoreneiland. Het eiland is volledig verlaten op de familie Boswijk na. Zij hebben sinds twee jaar het geluk om daar als enigen te mogen wonen. 

Vuurtoreneiland als woonplaats

Bijna nergens in Nederland – en zelfs in de wereld – is zo’n idyllische plek als deze nog te vinden. Daarom wilde Staatsbosbeheer het eiland, dat ooit werd gebouwd om Amsterdam te beschermen tegen aanvallen vanaf zee, graag een herbestemming geven. Hierbij moest het karakter van het eiland met zijn bijzondere natuur bewaard blijven. Brian Boswijk en zijn zakenpartner Sander Overeinder werden de aangewezen personen om de gebouwen te restaureren, het eiland weer beleefbaar te maken en toegankelijk te maken voor publiek. De familie Boswijk vertelt over hun woonervaring gedurende dit project.

Het is een droom, een eigen eilandje.

Brian Boswijk vindt dat het een droom is, een eigen eilandje. Het is een gevoelig eiland met kwetsbare natuur. Het water beschermt tegen de drukte, waardoor hier nog de ruimte en stilte te ervaren zijn en intimiteit met de natuur. Zijn dochter is het echter niet geheel met hem eens. Om naar school te gaan moet zij namelijk een behoorlijke reis afleggen, eerst met de boot en vervolgens nog met de fiets. En ook thuiskomen kan met een storm behoorlijk lastig zijn.

Voor verstoppertje spelen is het eiland perfect

“Het is heel leuk om op Vuurtoreneiland te wonen, maar niet echt ideaal”, zegt ze. Wel kan ze heel goede verstopplekken vinden met verstoppertje spelen, ze hebben immers het hele eiland als privé speelterrein. De afgelegen locatie heeft dus zijn voordelen en nadelen, maar een ding is zeker, het is een oase van rust en natuurlijke schoonheid.

Lees ook:  90-jarige man bouwt in zijn eentje een enorme kathedraal

Helaas is er geen mogelijkheid om buren te worden met de familie Boswijk, maar je kunt wel op bezoek komen. Dineer bijvoorbeeld in het zomer-, of winterrestauranten houd de Facebookpagina in de gaten voor andere kleinschalige evenementen plaatsvinden.

In onderstaande video is dit bijzondere eiland alvast vanuit de lucht ontdekken:

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down