Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe

13 juli 2021
810
tiny house veluwe

Wakker worden met het geluid van de fluitende vogeltjes naast je slaapkamerraam. ’s Ochtends vroeg een ree voorbij zien wandelen of een grasveldje vol met vrolijk snuffelende konijnen voor je huis. Wonen op de Veluwe betekent wonen midden in het natuurschoon. Het betekent dat je je deur maar uit hoeft te lopen en de kans is al aanwezig dat je een ree in de verte spot. Natuurlijk zijn we nu wel heel idyllische, de Veluwe zijn immers groot, maar toch spreekt het veel mensen tot de verbeelding. Helaas is dit ook nogal een gewilde plek om te wonen en daarom voor veel mensen niet te veroorloven. Maar nu tiny houses steeds meer in opkomst zijn en je er steeds meer positieve verhalen over hoort, komt een droomhuisje op de Veluwe misschien wel een stuk dichterbij.

Wonen op de Veluwe

Als je op zoek bent naar rust en ruimte, dan ben je op de Veluwe op de juiste plek. Het is een prachtige plek om te wonen tussen het groen en de dieren. Her en der liggen gezellige pittoreske dorpjes verspreid in het landschap waar je even heerlijk op een terrasje kunt genieten. Prachtige fietsroutes langs bossen en heiden leiden je door het natuurgebied. Maar ook schitterende wandelpaadjes leiden je diep het bos in waar je misschien wel oog in oog komt te staan met een wild zwijn. We hebben bijna geen mooiere natuurgebied in Nederland dan de Veluwe. Veel mensen dromen dan ook van een huis op de Veluwe. Dat verbaasd ons niets! Maar juist omdat het een steeds gewilder gebied is geworden om te wonen, rijzen de huizenprijzen de pan uit. Zoals vrijwel overal in Nederland trouwens. Om deze reden is de droom om op de Veluwe te wonen steeds verder weg voor veel mensen. Maar misschien hebben we de oplossing voor je. We hebben het er zojuist al heel even over gehad: tiny houses. Een betaalbare manier van wonen en misschien wel op een droomplek midden in de natuur.

Lees ook:  Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie

De voordelen van een tiny house

Ondanks dat je steeds meer positieve verhalen hoort over tiny houses en dat alsmaar meer mensen deze vorm van wonen ontdekken, zijn er nog veel mensen sceptisch. Want een tiny house is toch precies datgene wat het woord zegt: een klein huis? En waarom zou je in een klein huis willen wonen? Het klopt inderdaad dat het niet voor iedereen geschikt is. Vooral mensen die niet al te veel waarde hechten aan materialistische zaken maar wel veel waarde hechten aan wonen in vrijheid, die mensen zullen gebaat zijn bij een tiny house. Een tiny house is namelijk voor veel mensen financieel wél haalbaar, in tegenstelling tot een ‘normaal’ huis. Ze zijn relatief goedkoop en dat houdt automatisch in dat financiële vrijheid een stap dichterbij is. Doordat je kleiner woont, ga je ook minder spullen verzamelen. Je denkt meer na voor je nieuwe spullen aanschaft en dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Vaak zijn tiny houses ook zelfvoorzienend. Daardoor zijn je maandelijkse lasten een stuk lager. En dan misschien wel het grootste voordeel van een tiny house: wonen op je droomplek in de Veluwe is op deze manier wellicht wél haalbaar.

En wat zijn de nadelen?

Het klinkt allemaal zo mooi, maar helaas zitten er ook wel een aantal nadelen aan een tiny house. En laten we maar meteen beginnen met het meest voor de hand liggende: je woonruimte. Een tiny house is maximaal 50m². En dat is vrij klein. Het is dan ook (vrijwel) niet te doen om er met kinderen te wonen. De meeste tiny houses worden dan ook bewoond door kinderloze stellen. Maar ook met twee personen kan het nogal een uitdaging zijn. Je zit veel op elkaars lip en bij een ruzie is het moeilijk om even apart van elkaar ergens te gaan zitten. Je relatie moet dit wel aankunnen. Ook is er weinig ruimte voor spullen. Zojuist hebben we dat bij de voordelen benoemt, maar het kan ook zeker een nadeel zijn. Spullen zoals je stofzuiger of wasrekje staan vaak in de weg. Die staan vaak in een aparte ruimte, maar die heb je meestal niet bij een tiny house. Ook voor een wasmachine kan wel eens ruimte te kort zijn. En in dat geval zal je altijd met je was naar een wasserette moeten. Of op de hand natuurlijk.

Lees ook:  Zo verzorg je de passiebloem!

De leukste tiny houses op de Veluwe

Laat je niet te veel uit het veld slaan door de nadelen, een tiny house blijft gewoon ontzettend leuk! In het begin even wennen, maar daarna is het volop genieten. En dat wennen… daar kan je nu al aan beginnen! Op de Veluwe kun je een aantal superleuke tiny houses huren voor een weekend of weekje weg. Op die manier kan je eens kijken of het ook wat voor jou is. En of je je partner na een week in een tiny house nog niet achter het behang wilt plakken. Een aanrader is Droompark de Zanding. Dit vakantiepark biedt een aantal leuke huisjes aan, waaronder een aantal tiny houses. De tiny houses liggen bij elkaar en vormen een mini parkje op zich. Ze zijn schitterend gelegen tussen de hoge bomen en midden in de natuur. Met een paar huisjes staan ze steeds bij elkaar en je deelt met een paar andere huisje een vuurkorf en een hottub. Dit is de perfecte plek om te ontdekken om een tiny house op de Veluwe wat voor jou is. Ook via Airbnb kun je een aantal superleuke tiny boshuisjes vinden. Sommige liggen midden in de natuur en ’s ochtends staan er reeën in je achtertuintje. Als je hier van kan genieten en helemaal tot rust komt, dan raden wij je aan toch echt de zoektocht naar een tiny house op de Veluwe voort te zetten.

tiny house veluwe

Een tiny house voor de verhuur

Twijfel je nog altijd of een tiny house wel wat voor jou is? Je kan ook een tiny house kopen om vervolgens te verhuren. Op deze manier kan je er af en toe zelf wonen en de rest van het jaar kan je andere mensen laten genieten van jouw prachtige huisje midden in de natuur. Een tiny house kan je veel geld opleveren, want steeds meer mensen zijn op zoek naar een klein, knus vakantiehuisje om even helemaal tot rust te komen. Tiny houses worden ook steeds duurder, omdat ook deze kleine huisjes steeds meer aan populariteit winnen. Maar dat wilt dus ook zeggen dat zelfs jouw kleine huisje alsmaar in waarde zal blijven stijgen. Een mooie investering dus!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down