Wonen in een zeecontainer: goedkoop en duurzaam (en lekker minimalistisch)

6 april 2018
597

Aan de Tiny House-trend van de laatste tijd kunnen we nog een trend toevoegen: wonen in een zeecontainer. Het is niet meteen iets heel nieuws want we kennen wellicht allemaal wel de (al in 2004) volledig uit zeecontainers opgebouwde studentenflat in Amsterdam. Mooi om te zien dat het recyclen van zeecontainers nu ook door particulieren wordt gedaan.

Wonen in een zeecontainer is lang zo gek nog niet

Niet alleen voor studenten zijn zeecontainers een uitkomst; ook particulieren zijn meer en meer geïnteresseerd in het omvormen van een zeecontainer tot een echt woonhuis. De voordelen zitten vooral in het feit dat containers goedkoop en duurzaam zijn. Duurzaam omdat ze in principe weinig plaats in nemen en omdat ze meestal gerecycled zijn.

Ook een voordeel (hoewel dat voor sommigen juist een nadeel zal zijn): een zeecontainer is niet heel ruim (ca. 2,5m breed bij 6 tot max 12m lang). Je kunt er dus heel goed minimalistisch leven wat weer in samenspraak is met onze bewustwording over consumptiemaatschappij en milieu. Op Amazon.com kan je overigens zo een 'shipping container' bestellen mocht je interesse hebben ...

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

wonen in een zeecontainer (groen)

wonen in een zeecontainer (3containers San Diego)Huis van drie containers in San Diego

wonen in een zeecontainer (Costa Rica)Costa Rica

wonen in een container (gastenverblijf)Gastenverblijf in Texas

wonen in een zeecontainer (outside)

 

Groots wonen in een zeecontainer kan ook

Op de afbeeldingen hieronder is te zien dat je ook groots kunt wonen in een zeecontainer. Architecten en hoteleigenaren weten wel raad met een aantal zeecontainers. Ook voor degenen die te veel ruimte in hun traditionele huis hebben, biedt een zeecontainer of twee uitkomst. Of als je gewoon van lekker stapelen houdt ...

Lees ook:  Dit huis van karton zet je binnen een dag in je achtertuin

wonen in een zeecontainer (Pensylvania)Zeecontainerwoning in Pensylvania

wonen in een zeecontainer 2

Ontworpen door architect James Witthaker: een kristalvormig huis

wonen in een zeecontainer 1

Containhotel in Tsjechië

wonen in een zeecontaier (SanFran inside)Twee containers in een loft in San Francisco

wonen in een zeecontainer (groot 2) Alsof je in een warehouse woont (Northern Maine)

wonen in een zeecontainer (groot)

Groots en licht zeecontainer-huis in Costa Rica

Bron: Dwell.com

Eigenlijk hetzelfde idee als wonen in een zeecontainer is wonen in een oude schoolbus. Vergelijkbaar formaat, maar dan wel mobiel!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings