Wonen in een boomhut

3577 VIEWS
Wonen in een boomhut

Vijf jaar geleden deed Foster Huntington iets waar de meesten alleen van blijven dromen: hij zegde zijn baan op, kocht een Volkswagenbusje en liet de stadsjungle van New York ver achter zich. Over deze periode maakte hij verschillende fotoboeken, waaronder Home is where you park it over zijn reislustige leven in de Volkswagenbus.

Omdat hij toch weer op één plek wilde wonen, maar tegelijkertijd een sterke behoefte voelde om in de natuur te blijven bouwde hij samen met een paar vrienden een boomhut in het westen van de staat Washington. “Als kleine jongen hield ik al van boomhutten,” vertelt hij, “dus nu werd het tijd voor een volwassen variant. Een plek waar mijn vrienden het ook fijn vinden om te komen.”

Het duurde een jaar om de boomhut te bouwen. Eigenlijk zijn het twee hutten: één die dient als werkplaats en een ander om te slapen. Indrukwekkend is ook de brug die beide, hooggelegen hutten met elkaar verbindt.”Ik had een huis kunnen kopen, maar dit is zoveel beter, het voelt alsof een kinderdroom uitkomt.”

Huntington heeft het hele proces gedocumenteerd op zijn website The Cinder Cone, daarnaast wil hij een boek publiceren met de foto’s: via Kickstarter kunt u hem ondersteunen en een exemplaar bemachtigen! Perfecte kost voor iedereen die wil wegdromen bij de foto’s of zelf een boomhut – of ander tiny house – wil bouwen. Bekijk ook het filmpje onderaan de pagina!

Lees ook:  Tiny houses | Minder ruimte = meer ruimte!

boomhut the cinder cone 9 boomhut the cinder cone2 boomhut the cinder cone3 boomhut the cinder cone4 boomhut the cinder cone5 boomhut the cinder cone6

Processed with VSCOcam with k2 preset
Processed with VSCOcam with k2 preset

boomhut the cinder cone8 boomhut the cinder cone10 boomhut the cinder cone12 boomhut the cinder cone13 boomhut the cinder cone14

 

 

 


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

Muurschilderingen door Adele Renault
Slapen in een glazen iglo bij het Noorderlicht: Kakslauttanen
Apfelhotel Torgglerhof: Zuid-Tirol, Italië
16 mooie en creatieve deuren die u in uw huis zou willen hebben