Wonen in Curaçao

8 augustus 2020
370
wonen in curacao

Wonen op Curaçao heeft vele voordelen. Op Curaçao is het namelijk altijd lekker weer, spreken ze Nederlands en worden er vele (strand)feestjes georganiseerd. Bovendien kun je op Curaçao kerst vieren op het strand en genieten van de Caribische carnavalsparade. Wie heeft er nu nog nooit gedroomd om op zo'n tropisch eiland te wonen? Vele Nederlanders zijn je al voorgegaan. Zij zijn hun dromen achterna gegaan. Helemaal tot aan Curaçao.

De bevolking van Curaçao

Het eiland Curaçao telt ongeveer 150.000 inwoners. Deze inwoners hebben maar liefst 107(!) verschillende nationaliteiten. Van deze 150.000 zijn er zo’n 6.000 Nederlanders die tegenwoordig permanent op Curaçao wonen. Elk jaar vliegen er zo’n 150.000 Nederlanders naar Curaçao om te genieten van hun welverdiende vakantie. Ook zijn er veel Nederlandse studenten die stage gaan lopen op het eiland of er een paar maanden gaan werken. Daarnaast heb je nog een groep Nederlanders die permanent op het eiland woont.

De bevolking van Curaçao is over het algemeen onder te verdelen in drie verschillende groepen: de Curaçaoënaars, de macamba’s en de pensionado’s. De Curaçaoënaars zijn de mensen die geboren en getogen zijn op Curaçao en dus al hun hele leven op het eiland wonen. De macamba’s zijn Nederlanders en andere blanken die niet geboren zijn op het eiland, maar wel hun leven op het eiland hebben opgebouwd. Als laatst zijn de pensionado’s de mensen die op het eiland genieten van hun oude dag, maar niet echt integreren met de rest van de bevolking.

Huisvesting op het eiland

Als je besluit om naar Curaçao te emigreren moet je uiteraard voor huisvesting zorgen. Je hebt hierbij verschillende mogelijkheden. Je kunt op het eiland een huis huren, een huis kopen of een huis bouwen. Als je een huis gaat bouwen kun je een nieuwbouw architect op het eiland inschakelen om jou hierbij te helpen. Dit kost natuurlijk meer tijd, maar het moment dat je droomhuis op het tropische eiland klaar is, is het zeker waard!

Lees ook:  Handbal met Boliviaanse (over)grootmoeders

Bekijk ook De vakantie was top! Emigreren of niet?

curacao huizen

Waarom zou je eigenlijk willen wonen in Curaçao?

Maar waarom zou je eigenlijk willen verhuizen naar Curaçao? Want vergis je niet, emigreren kost veel tijd en geld. Toch begrijpen wij wel de mensen die het avontuur aangaan. Curaçao is een prachtig eiland met veel mogelijkheden. Niet voor niets zijn veel Nederlands verliefd geworden op dit eiland. De stranden zijn er parelwit, palmbomen wuiven zachtjes in de altijd aanwezig wind en de zee is helderblauw. Waar je ook komt op het eiland, de sfeer is altijd gemoedelijk. Wonen in Curaçao betekent dan ook een doorlopend vakantiegevoel. En wie wilt dat nu niet? Iedere dag is het feest. De mensen zijn vriendelijk en laten je welkom voelen en de zee is uitnodigend. Maar ook het klimaat is uitermate aangenaam. Op Curaçao is het eigenlijk altijd wel mooi weer. En door de eeuwige wind die er staat, is het ook nog eens aangenaam. Vind je het toch te warm? Dan is de zee altijd wel in de buurt voor een verfrissende duik.

Een vakantiehuis op Curaçao

Emigreren naar het prachtige tropische eiland Curaçao lijkt alleen maar voordelen te kennen. Twijfel je toch nog of is de stap van emigreren nog te groot voor je? Dan kan je er ook voor kiezen om een vakantiehuis op het eiland te kopen of te huren. Op deze manier heb je altijd nog een thuis in Nederland en hoef je ons land niet achter te laten. Je verblijft een paar maanden in Nederland en wisselt dat af met een paar maanden Curaçao. Bevalt het wonen op het eiland je? Dan kan je alsnog de stap maken. Je kent inmiddels het eiland goed en weet of je er kan aarden. Ook zul je ondertussen wat mensen hebben leren kennen die het emigreren een stuk makkelijker voor je kunnen maken. Doordat je al een huis hebt op het eiland, wordt de zoektocht ook minder stressvol. Misschien kan je zelfs in je vakantiehuis blijven wonen? Dus ben je nog niet helemaal zeker van je zaak? Ga dan eerst voor een vakantiehuis. Ervaar hoe het is om een paar maanden achterelkaar op Curaçao te verblijven en maak daarna pas je keuze.

Lees ook:  Ik drink op de mensen die bergen verzetten

Wist je dat?

  • Het eiland 60 km lang en 11 km breed is?
  • Curaçao geen zomer- en wintertijd heeft?
  • De huizen op Curaçao allemaal verschillende kleuren hebben? Een arts heeft hiervoor gepleit omdat de huizen allemaal wit waren. Veel mensen op het eiland hadden echter oogproblemen en deze arts dacht dat dit aan de reflectie van de zon op de witte huizen lag.
  • Er voor de kust van Curaçao een klein onbewoond eiland ligt, genaamd Klein Curacao?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down