Wonen aan het einde van de aarde

24 februari 2016
185

In Nederland komt misschien het duinhuisje op het puntje van Vlieland in aanmerking, of het herdershuisje op de Brabantse heide. Maar nergens kunt u het einde van de wereld (en dat bedoelen we geografisch..) zo intens beleven als op onderstaande plekken. Van ruige landschappen waar niet veel mensen het aandurfden om een huis te bouwen tot verlaten vuurtorens waar de wachters vroeger hun kamp op sloegen. Geweldig dat deze plekken nog bestaan, je zou het haast vergeten wanneer je door de dichtbevolkte steden en dorpen van Nederland rijdt..

1. Gásaladur, Vágar, Faroe-eilanden

Dit kleine dorpje was tot 2004 niet toegankelijk per auto. Dat heeft er mede voor gezorgd dat er slechts 18 mensen wonen...

geisoleerde plekken einde van de aarde2

2. De kristallen molen, Colorado

Deze houten energiecentrale is gebouwd rond 1890. Inmiddels is deze buiten werking gesteld (..) en verwierf het een plek in het Nationale Register van Historische Plekken (1995). De plek is in privébezit en is helaas niet toegankelij voor 'publiek inspectie'.

geisoleerde plekken einde van de aarde4

3. Huis van steen, Guimarães - Fafegebergte in Portugal

Hoewel het lijkt alsof dit huis direct uit de Flintstones komt, is dit huis gebouwd in 1974. Het is niet aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, dus kaarsen zijn een must wanneer u hier met vakantie gaat, want dat is de bestemming van deze woning op dit moment.

geisoleerde plekken einde van de aarde5

4. Bisschopsrots, Isle of Scilly - Groot-Brittanië

In het Guinness Book of Records staat deze plek op nummer 1 in de categorie 'kleinste eiland met een gebouw er op'. De oorspronkelijke vuurtoren werd gebouwd in 1847, maar die sneuvelde voordat hij af was onder het gebeuk van de golven. Het huidige exemplaar werd voor het eerst aangestoken 1858.

Lees ook:  Het plantenasiel is de nieuwste trend onder plantenliefhebbers

geisoleerde plekken einde van de aarde6

5. La Rinconada, Peru

Op 5 kilometer hoogte ligt La Riconada, de hoogste bewoonde nederzetting. Dit dorp heeft geen riolering (..) en er wonen voornamelijk mensen die werkzaam zijn in en rond de goudmijnen.

geisoleerde plekken einde van de aarde7

6. Katskhi Pillar, Imereti, Georgia

Deze kerk is gewijd aan Sint Maximus en staat op meer dan 40 meter hoogte. In de kerk zijn een wijnkelder en crypte, pas ontdekt in 1944 toen onderzoekers de rots voor het eerst beklommen. Van 2005 tot 2009 is deze kerk gerestaureerd.

geisoleerde plekken einde van de aarde8

7. Huis op de Vestmannaeyjar archipel, IJsland

Dit huis wordt vaak het meest afgelegen huis op aarde genoemd. Het meest interessante gegeven is dat er een hek om de grond van het huis staat...!

geisoleerde plekken einde van de aarde9

8. Meteora, Griekenland

Hoog op de rotsen zijn op deze plek verschillende kloosters gebouwd. Meteora betekent dan ook 'opgehangen in de lucht'.

geisoleerde plekken einde van de aarde10

9. Spookstad - Kolmanskop, Namibië

Kolmanskop was vroeger een mijnstadje. Nu is het meer een toeristische bestemming, maar nog steeds is de plek nagenoeg verlaten. De sporen van de levendigheid ten tijde van de diamantwinning zijn nog goed zichtbaar.

geisoleerde plekken einde van de aarde11

10. Paro Taktsang, Buthan

Deze tempel wordt ook wel het Tijgers nest genoemd. Oorspronkelijk gebouwd in 1692 rust het bouwwerk op kliffen die meer dan 300 m boven de grond hangen. in 1958 en in 2005 werd deze plek gerenoveerd.

geisoleerde plekken einde van de aarde12

11. Sint-Johann kerk, Ranui, Italie

Deze kerk ligt midden in de graslanden van Raui. Niet zo geïsoleerd als de andere locaties, maar doordat deze plek zo ingesloten ligt in de bergen geeft het toch een verlaten gevoel.

geisoleerde plekken einde van de aarde13

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Lees ook:  Bloemen buiten zetten, dat doe je zo!

[mc4wp_form id="15395"]

Via Matador Network

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings