Een wonderlijke vriendschap tussen een ekster en de familie Bloom

24 maart 2015
492

Noah was 9 jaar toen hij onder een boom voor zijn huis een verlaten eksterkuiken vond. Samen met zijn ouders en twee broers bracht hij op advies van de dierenarts het vogeltje met de hand groot. Toen Pinguïn - de naam die de familie aan de ekster gaf - kon vliegen werd ze vrijgelaten.
En hoewel de vogel een eigen leven leidt in de natuur van de buurt van de familie, komt ze elke dag nog even 'aanwaaien'. "Ze is hier meestal rond een uur of half 4 wanneer de kinderen uit school komen en fluit zodra ze het pad op komen", vertelt de vader van Noah aan ABC News. "Pinguin blijft in en om het huis totdat het avond wordt en ik haar buiten in een boom zet. Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ze zo'n deel van de familie zou worden. De kinderen houden van haar zoals van een hond."
Pinguïn heeft een eigen instagramaccount waar inmiddels meer dan 3400 volgers haar dagelijkse belevenissen in en om huize Bloom volgen. Bekijk een selectie van de foto's hieronder - gewoon om blij van te worden!
Ekster Pinguin 1 Ekster Pinguin2
"Een vriend van mij is dierenarts en gaf me wat tips over hoe je voor een jonge vogel moet zorgen"
Ekster Pinguin3 Ekster Pinguin4 Ekster Pinguin5
"Wanneer je met je armen flappert, dan klapt Pinguïn ook met haar vleugels"
Ekster Pinguin6 Ekster Pinguin7
"We hebben haar met de hand grootgebracht..en ze leerde om te vliegen. Machtig om dat van dichtbij mee te maken"
Ekster Pinguin8 Ekster Pinguin9
"Ze is vrij beschermend ingesteld. Kinderen zijn nooit een probleem, maar tegen sommige volwassen kan ze zich in het begin gedragen als een waakhond"
Ekster Pinguin10 Ekster Pinguin11 Ekster Pinguin12 Ekster Pinguin13

"Op een dag zal ze haar eigen familie hebben"

Ekster Pinguin14 Ekster Pinguin15
Bekijk ook het filmpje over deze kolibri's die badderen.

Lees ook:  Zwembaden vanuit de lucht gezien

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down