5-jarig meisje creëert kunst voor het goede doel

20 augustus 2017
166

Cassandra Gee (Cassie) is pas 5 jaar oud, maar haar schilderijen gaan al de wereld rond.  Zij maakt haar schilderijen met alleen het gebruik van een vork of haar handen. Er komen geen kwasten aan te pas. De opbrengst van haar schilderijen doneert zij aan goede doelen.

Dromerige landschappen

Met acrylverf, hars en glitters is Cassie helemaal in haar element. Ze creëert graag dromerige landschappen en sterrenstelsels met kronkelende vormen. Daaraan dankt zij ook haar bijnaam Cassie Swirls. Hoewel Cassie een uitzonderlijk schildertalent is, blijft ze een normale kleuter die houdt van olifanten en elfjes.

Opbrengst gaat naar goede doelen

Haar talent kwam per ongeluk aan het licht toen haar moeder - zelf een kunstenares - op een vrije middag besloot te gaan schilderen met Cassie, zodat zij haar energie ergens in kwijt kon. Het resultaat was verbluffend. Haar schilderijen worden verkocht via Etsy. De opbrengsten van haar kunst worden gedoneerd aan goede doelen.

Zo gaf zij vorig jaar € 250,- om een waterput aan te leggen in Cambodja. Dit jaar heeft zij ook weer aan veel goede doelen bijgedragen, waaronder het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding.

Goed voorbeeld doet volgen

Of je haar werken nu wel of niet zelf aan je muur zou willen hangen, Cassie is een mooi voorbeeld van hoe je met je talent niet alleen jezelf, maar ook de wereld een stukje beter kan maken. Als je meer wilt zien van Cassie's werk kan je terecht op haar Facebook en Instagram. In het filmpje hieronder zien we Cassie aan het werk.

Lees ook:  Schilderijen voor mieren

Benieuwd naar nog meer jong talent? Lees dan ook ons artikel over Aelita Andre.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings