Wonderfeel | Klassieke muziek midden in de natuur

2320 VIEWS
Wonderfeel | Klassieke muziek midden in de natuur

Nieuwe musici ontdekken, genieten van muziek in een prachtig natuurgebied, en dit alles met een duurzame insteek? Dit zijn de ingrediënten van Wonderfeel, het nieuwe festival voor klassieke muziek in het natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Tussen het groen kunt u hier van vrijdag 24 juli t/m zondag 26 juli genieten van meer dan 100 bijzondere concerten, lezingen en muziekdocumentaires.

 

Wonderfeel: Festival voor de klassieke muziek | Paradijsvogels Magazine

Kom luisteren naar waanzinnige muziek uit de 17e eeuw, gespeeld door blokfluitist Erik Bosgraaf en gitarist Izhar Elias. Deze musici combineren follia’s van de Napolitaans Falconieri met recent werk dat speciaal voor hen geschreven is: fluit en percussieve gitaar klinken in perfecte harmonie.

Of geniet van het pianoconcert van Daria van den Bercken: deze pianiste heeft een zwak voor onbekende muziek en speelt op Wonderfeel de weinig gespeelde pianojuweeltjes van Mozart.

Ook klassiekers zoals de Canto Ostinato komen voorbij, in het programma afgewisseld met eigentijdse en spannende geluiden van Stargaze en Hauschka. Ook het meest bekende gitaarduo ter wereld – de Katone Twins – is te horen met de onsterfelijk muziek van componisten als Albéniz, de Falla en Rodrigo. Bekijk het hele programma hier.

Wonderfeel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten: op de mooiste plekken van landgoed Schaep en Burgh staan overdekte podia die in harmonie met de natuur zijn ontworpen en opgezet. Precies deze combinatie van muziek en natuur geeft een bijzondere dimensie aan het festival. Genieten van mooie muziek gaat uiteraard het beste op een goed gevulde maag, daarom zijn over het hele terrein verschillende foodtrucks te vinden met een zo veel mogelijk duurzaam en biologisch aanbod dat al net zo gevarieerd is als het programma zelf: van klassiek dineren tot het uitproberen van nieuwe smaken – ook voor jouw smaakpapillen is Wonderfeel een interessant festival vol ontdekkingen!

Lees ook:  Majestueuze bomen: de oudste levende monumenten van de natuur

Wonderfeel: Festival voor de klassieke muziek | Paradijsvogels Magazine

 

 

Wonderfeel: 24, 25 en 26 juli op landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.wonderfeel.nl

Wonderfeel: Festival voor de klassieke muziek | Paradijsvogels Magazine

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Hier vind je de gezelligste terrasjes van Nederland
Ontdek historisch Nederland tijdens een bezoek aan de Hanzesteden
Een roadtrip over de Zuid-Limburgse Mergellandroute
Tips voor zomers dagje Amersfoort