Het wonder van de natuur: baby-kameleons

6 maart 2017
320

Kameleons zijn fascinerende beesten, vooral bekend vanwege hun veranderende kleuren - de meesten hebben kleurschakeringen tussen groen en bruin, slechts een paar soorten kunnen het hele kleurenspectrum tevoorschijn toveren.

Veel mensen denken dat kameleons zich aanpassen aan hun omgeving - de vele taaluitdrukkingen bevestigen dat - maar wetenschappers zijn het hier niet mee eens. Zij beweren dat licht, temperatuur en de gemoedstoestand zorgen voor de kleurverandering.

Soms kan een kleuraanpassing er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kameleon zich bijvoorbeeld comfortabeler voelt, soms helpt een kleur ook om te communiceren met andere kameleons. Ook interessant: hun tong is wel 1,5 tot 2 keer zo lang als hun hele lichaam. Daar kun je als uitrustende vlieg niet tegenop...

Of je nu stiekem een beetje gruwelt van deze beesten of ze juist prachtig vindt: net-ui-het-ei en als ze hun eerste stapjes op de takken zetten zijn jonge kameleons een lust voor het oog.

We zetten een paar van de mooiste babyfoto's op een rij:

kameleon2 kameleon3 kameleon4  kameleon6 kameleon7 kameleon8 kameleon9 kameleon10 kameleon11 kameleon12 kameleon13 kameleon14 kameleon15

Via Bored Panda
Lees ook:  Het prachtige zusje van het Noorderlicht: het Zuiderlicht

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings