9 planten die je tuin in de winter laten floreren

23 december 2017
442

In de winter zien de meeste tuinen er wat kaal en troosteloos uit. Maar met deze exemplaren blijft er genoeg om van te genieten als het kouder wordt. Door hun mooie structuren, grote zaadkoppen en met blaadjes die gedroogd ook prachtig zijn sieren ze elke wintertuin.

Volgens tuinarchitect Frank Heijligers zijn er een paar dingen belangrijk als je een tuin wilt creëren waar je vier seizoenen van kunt genieten. Vooral planten met een mooie structuur doen het goed in de winter. Meestal bloeien die wat later in het jaar, dus heb je hiervoor wel wat extra geduld nodig in de lente. Sommige planten vriezen kapot zodra het kwik onder nul zakt. Kies daarom juist voor planten die tegen de vrieskou kunnen, zoals die uit onderstaande lijst. Ook werken grassen die lijken op veertjes mooi in een wintertuin. Ze kunnen goed tegen de kou en waaien prachtig heen en weer op een snijdende winterwind.

1. Distels

thistle-2852865_960_720 

2. Kogeldistel   

diestel-2975508_960_720

3. Grassen

photo-1445962125599-30f582ac21f4

4. Venkel

fennel

5. Koninginnenkruid

 eupatorium

6. Hemelsleutel

  sedum

7. (Rode) Zonnehoed

  echinacea

rudbeckia

8. Alliums

alliums

9. Kardinaalsmuts

Burning Bush with snow

Vogels zijn dol op deze besjes, dus wees niet verbaasd als jouw tuin opeens volzit met roodborstjes. Let wel: de plant is giftig voor mensen, honden en katten.

Zijn je planten helemaal winterklaar en wil je je tuin nog gezelliger maken? Bekijk hier dan onze vijf tips om je tuin sfeervol aan te kleden.

Lees ook:  Wooninspiratie voor 2023 (en in de toekomst)

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

De voordelen van een sociale media cleanse

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings