Winnen van de loterij

3 januari 2022
477
muur impegneren

Van de een op de dag ben je tienduizenden, misschien wel miljoenen euro rijker. De kans dat je een groot geldbedrag in de loterij wint is niet groot, maar bestaat wel. Maar maakt het winnen van de loterij je nu ook echt gelukkiger? En wat moet je met al dat geld?

Eerste reactie van prijswinnaars

Wanneer mensen te horen hebben gekregen dat ze de loterij hebben gewonnen, moet het vaak even bezinken. Ze geloven niet dat ze in een klap zoveel geld rijker zijn. Zodra ze eenmaal het besef hebben dat ze zoveel geld hebben gewonnen en hoe ze ermee om meten gaan, maakt het ze meestal niet gelukkiger. Het geld geeft ze alleen meer vrijheid. Je krijgt de kans om je dromen waar te maken en meer leuke dingen te doen met familie en vrienden. Vaak hebben we geen idee wat ons nu eigenlijk echt gelukkig maakt. Je merkt pas in de praktijk, wanneer je dingen probeert wat je gelukkig maakt.

Het winnen van de loterij maakt het leven van mensen niet altijd makkelijker. Je moet beslissen wat je met het geld wilt doen. Geef je een deel aan het goed doel of geef je het uit aan een dure vakantie? Sommige prijswinnaars wonen in een sociale huurwoning. Zij mogen hier niet meer in wonen na het winnen van de loterij. Ook krijg je na het winnen van de loterij geen huur- of zorgtoeslag meer. Er moeten dus veel zaken geregeld worden.

muur impregneren

Vertel niet hoeveel geld je precies hebt gewonnen

Mensen zijn nieuwsgierig en zullen gaan vragen hoe je opeens een nieuwe woning hebt kunnen financieren of hoe je de nieuwste Ferrari hebt kunnen betalen. Vaak is het lastig om als prijswinnaar hiermee om te gaan. Je kunt mensen wel vertellen dat je die nieuwe auto of die nieuwe woning hebt kunnen financieren van het prijzengeld, maar vertel niet hoeveel geld je precies op je bankrekening gestort hebt gekregen. Houd het precieze prijzengeld in het midden.

Lees ook:  Je verwacht het niet: een boeddhistisch klooster tussen de Friese koeien!

Als je van de ene op de andere dag rijk bent, moet je oppassen voor mensen die hier misbruik van willen maken. Mensen die opeens veel vriendelijker tegen je gaan doen vinden je echt niet opeens een stuk aardiger. Ze willen gewoon meegenieten van het leven dat jij leidt na het winnen van miljoenen.

Doe geen dingen waar je spijt van krijgt

Iedereen gaat anders om met het winnen van de loterij, maar voor iedereen geldt dat het een overweldigend iets is. Wat doe je met je geld wanneer je alles kan kopen wat je wilt? Een nieuwbouwwoning, een nieuwe auto of een luxejacht, misschien wel alle drie. De Postcodeloterij en Staatsloterij geven het advies om in eerste instantie niet te veel te doen. Laat het een paar maanden tot je doordringen. Je wilt ook geen dingen kopen waar je helemaal niet gelukkig van wordt. Je kunt best die telefoon kopen die je al heel lang wilde hebben en je kunt het best met je familie vieren, maar doe geen grote investeringen, die je niet kan terugdraaien.

muur impregneren

Maak een plan

Wanneer je het met je familie hebt gevierd en je dagelijkse leven verder gaat, is het tijd om een financieel plan te maken. Het geld op je spaarrekening laten staan is op de lange termijn namelijk geen goede optie. Met de negatieve rentes kost het je alleen maar geld. Miljonairs wordt daarom aangeraden om een plan te maken met wat ze echt willen, niet alleen voor dat jaar, maar ook voor de lange termijn.

Lees ook:  Chinees Nieuwjaar 2023: dit brengt het jaar van het konijn

Je kan bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis kopen, maar na een tijdje zal de muur vuil worden. Dit ziet natuurlijk niet uit. Je kunt daarom om de tijd je muur impregneren. Een muur impregneren lijkt misschien voor een miljonair maar een kleine kostenpost, maar als dit vaker gedaan wordt kunnen de kosten toch hoog oplopen.

Anderen helpen met gewonnen geld

Veel prijswinnaars zeggen anderen geholpen te hebben met gewonnen geld. We helpen liever iemand anders, dan dat we ons leven helemaal omgooien. Wanneer je de loterij wint krijg je een coach toegewezen. Wil je bijvoorbeeld weten of het slim is om een vakantiewoning te kopen dan kun je dit aan je coach stellen. Misschien wil je wel gewoon weten of je je kinderen nu meer zakgeld moet geven.

Wil jij vrienden financieel helpen, dan krijg je als advies een schenking te doen in plaats van een lening. Een lening kan je relatie met iemand in de weg gaan zitten. Door een schenking te doen weet je van tevoren dat je het geld niet terug gaat krijgen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings