WIN! Nieuwe verhalenbundel over troost van Toon Tellegen

16 januari 2018
576

De eekhoorn zal de mier heel erg missen als die op reis gaat. De kraai vindt het maar ongezellig als hij als enige mismoedig is.  En de nachtegaal en de kikker zingen en kwaken samen en de neushoorn doet een dansje met de egel.

Toon Tellegen maakte al talloze verhalen over de eekhoorn en de mier en de andere dieren in het bos en nu is er een nieuwe bundel met verhalen die troost brengen: Ik zal altijd.

Wij geven drie exemplaren cadeau!

[hr]

 

Deze actie is gesloten.

[hr]

 

‘Ik voel me zo mismoedig, eekhoorn...’ zei de kraai op een ochtend tegen de eekhoorn.

Ze zaten naast elkaar in het gras aan de rand van het bos.

De Eekhoorn zweeg.

‘En jij?’ vroeg de kraai.

‘Ik niet,’ zei de eekhoorn. Hij wist niet precies wat mismoedig was, maar hij geloofde niet dat hij het zich voelde.

Voor mijn dochter

Toon Tellegen is van oorsprong arts en schreef in zijn vrije tijd gedichten en verhalen. Toen zijn dochter klein was verzon hij elke avond voor het slapen gaan een nieuw verhaaltje. Toen ze daar uiteindelijk te groot voor werd, besloot Toon zijn vertellingen op te schrijven en zo ontstond de eerste bundel met dierenverhalen.

Troost en bemoediging

Ik zal altijd is een bundeltje met al eerder verschenen vertellingen over de dieren in het bos. Het is een verzameling verhalen die troost kunnen bieden en bemoedigd kunnen zijn voor wie het even nodig heeft. De dierenverhalen van Toon Tellegen worden in veel landen gelezen door kinderen en volwassenen. Door de filosofische laag blijven ook wij geïnspireerd door de avonturen van de dieren. Al eerder verscheen de bundel Wij alleen, met verhalen over geluk, verlangen en hunkering.

En zo, op die warme, wolkeloze dag, aan de over van de rivier, kreeg de zwaan les van de vlinder. Hij leerde van de hak op de tak te springen, rommelig te zijn, nooit iets zeker te willen weten, maar ook nooit iets over te slaan.

‘Iets is niets,’ zei de vlinder. ‘Dát wel. Maar alles is wel alles.’

‘En niets?’ vroeg de zwaan.

‘Dat zei ik net,’ zei de vlinder. ‘Dat is iets.’

Wil je verzekerd zijn van een exemplaar? Dan kun je Ik zal altijd hier bestellen

Lees ook:  Oude boeken krijgen een nieuw leven als canvas voor inkttekeningen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down