Win ‘Het Grote Taartenboek’ van Toon Tellegen

1286 VIEWS
Win ‘Het Grote Taartenboek’ van Toon Tellegen

‘Ik heb honderd wensen, en als ik goed nadenk misschien wel duizend,’ schrijft Toon Tellegen in Het Grote Taartenboek dat verscheen ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag.

‘Maar één wens is mijn liefste wens, en dat is om op een middag in het begin van de zomer tussen de dieren aan de oever van de rivier te zitten. Ik zal bijna niets zeggen en niemand zal iets bijzonders aan mij zien. Het is een mooie dag en we leunen achterover, kauwen op grassprietjes, luisteren naar het kabbelen van de golven en hebben het over niets in het bijzonder. Ah, denk ik, dit is dus het niets in het bijzonder waar de dieren het altijd over hebben!’

En dan volgen er een heleboel taarten. Net zoals in de verhalen van de schrijver; zijn dieren houden ook allemaal van taart. Ze bakken de eigenaardigste exemplaren, zoals een zwevende taart, een geheime taart, een kleine nachttaart met vlammen, een zeewaardige taart en een taart tegen verkoudheid en verdriet. Om deze vervolgens met veel smaak te verorberen wanneer de dieren bij elkaar op bezoek zijn of iets te vieren hebben.

Henja Schneider bedacht leuke recepten bij de taarten van Toon Tellegen, Marc Terstroet maakte kleurrijke illustraties zodat je weet hoe een geheime taart of taart met stekels er ongeveer uitziet…!

Lees ook:  6 bijzondere boeken over de wadden

Bestel Het grote taartenboek hier.

img_6997

img_6998

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Het Deense geheim voor geluk
Zo, dat werd tijd: een handig én leuk boek over ouder worden
Waarom Cubaanse sigarenrollers worden voorgelezen tijdens hun werk