WIN! Creatief boek boordevol tips voor (natuur)fotografie met je smartphone

26 januari 2018
134

De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt en tegenwoordig is dat toch echt steeds vaker onze smartphone. We zijn bijna de hele dag online en het schijnt zelfs zo te zijn dat we vaker naar onze smartphone kijken dan naar onze geliefden. Dat op ons favoriete accessoire ook een camera zit, is een fantastische bonus!

Anki Wijnen schreef een leuk en leerzaam boek over fotograferen met je smartphone: Snap! In het boek worden de beginselen van fotograferen met je smartphone, de unieke mogelijkheden en de beperkingen ervan uitgelegd. Uit alle informatie, tips en tricks van Anki hebben we vier tips voor het met je smartphone fotograferen van bloemen (zowel buiten als binnen) op een rijtje gezet én we geven een aantal exemplaren weg!

[hr]

Meld je aan voor de nieuwsbrief om kans te maken op het boek Snap! van Anki Wijnen:

[mc4wp_form id="53539"]

Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans. Deze actie loopt tot 7 februari 2018.

[hr]

Tip 1. Speel met scherpte en onscherpte voor meer dynamiek in je foto

De beste manier om met je smartphone onscherpte te krijgen in de achtergrond is de foto van zo dichtbij mogelijk te maken. Hoe dichter je bij het onderwerp komt, hoe waziger alles daarachter wordt. Vergeet echter niet scherp te stellen op je onderwerp! Dit doe je bij de meeste smartphones door op die plek op het scherm te tikken.

Door af te wisselen met scherpte en onscherpte ontstaat er meer dynamiek in je foto. Een extra voordeel van dichtbij fotograferen is dat je de foto achteraf niet hoeft bij te snijden en dat is alleen maar beter voor de kwaliteit van je afbeelding.

Tip 2. Met een close-up krijgen details meer aandacht

Heel dichtbij een onderwerp fotograferen noem je ook wel macrofotografie. Op deze manier kun je van relatief gewone dingen heel bijzondere plaatjes maken. Een goede tip van Anki is om je telefoon om te draaien zodat je de camera aan de onderkant zit. Op die manier kun je dichterbij je onderwerp komen. In deze positie is het ook makkelijker om je camera ergens op te laten steunen zoals je schoen als je in de natuur bent.

Tip 3. Verander van perspectief om je foto interessanter te maken

Hoe leuk is het om eens een foto vanuit een ander perspectief dan altijd maar recht van voren te nemen. Ga door je knieën, kijk naar boven of maak juist eens een foto van bovenaf. Probeer verschillende standpunten uit en experimenteer met foto's maken die uit verschillende lagen bestaan, zoals voorgrond, hoofdonderwerp en achtergrond. Let er bovendien op dat je je camera niet steeds verticaal houdt. Horizontale foto's leveren je veel meer ruimte op. Je zult zien dat je foto's een stuk interessanter worden als je een plaatje schiet vanuit een onverwachte hoek.

Tip 4. Maak indruk met een stylistische foto

Maak een flatlay met bijvoorbeeld bloemen! Wat is dat? Een flatlay is een foto die recht van boven is genomen en zich bij uitstek leent om gemaakt te worden met een smartphone. Technisch gezien niet ingewikkeld om te maken en bovendien wordt je boodschap of uitnodiging er meteen een stuk indrukwekkender door.

 

[hr]

Meld je aan voor de nieuwsbrief om kans te maken op het boek Snap! van Anki Wijnen:

[mc4wp_form id="53539"]

Ontvang je de nieuwsbrief al? Dan maak je automatisch kans. Deze actie loopt tot 7 februari 2018.

[hr]

Lees ook eens dit artikel over foto's van bloemen en bladeren met eigenaardige vormen en veel contrast gemaakt door een Nederlandse fotografe.

Lees ook:  Adri de Groot | De 20 mooiste foto's uit het vogeldagboek

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings