Win 2 kaarten voor deze bijzondere dansfilm: The beast in the jungle

21 maart 2019
135

Regisseur Clara van Gool vertaalde The beast in the jungle, een novelle van Henry James, naar een intrigerende choreografische film. 


Paradijsvogels Magazine mag 2 kaarten weggeven. Interesse? Wees er snel bij en stuur ons voor 30 maart een leuke mail, wie weet zijn de kaarten dan voor jou!


John Marcher leeft in de overtuiging dat hem iets ingrijpends gaat overkomen, iets dat zijn verdere leven zal beheersen. Hij vertrouwt zijn voorgevoel toe aan erfgename May Bertram en zij besluit samen met hem die gebeurtenis af te wachten.

Hoewel zich tussen hen een romance ontwikkelt, komt deze nooit werkelijk tot bloei. John wordt zozeer in beslag genomen door zijn obsessie, dat hij niet in staat is zich over te geven aan de liefde. En in feite is precies dát zijn noodlot – zonder dat hij dit onderkent.

The beast in the jungle is een novelle uit 1903 van Henry James. Regisseur Clara van Gool bewerkte de tekst tot vier dansduetten die zich in verschillende tijdperken afspelen: het begin van de 20e eeuw, de Tweede Wereldoorlog, de zestiger jaren en het Londen van nu. Intrigerend aspect daarbij is dat de hoofdpersonen zelf nauwelijks verouderen.

Een uitgesproken dansfilm is The beast in the jungle echter niet. In sommige scènes blijft de choreografie beperkt tot enkele elegante bewegingen, in andere vertolken dansers Dane Hurst (John) en Sarah Reynolds (May) hun emoties in gevoelige, intense duetten. De sprongen tussen de tijdvakken volgen elkaar steeds sneller op: May en John wervelen niet alleen om elkaar heen; ze dansen ook voortdurend door de tijd.

Lees ook:  Ultiem relaxen in een Portugese boerderij in de Alentejo

The beast in the jungle – duur 87 minuten – September Film  – Te zien vanaf 14 maart

Paradijsvogels Magazine mag 2 kaarten weggeven. Interesse? Wees er snel bij en stuur ons voor 30 maart een leuke mail, wie weet zijn de kaarten dan voor jou!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

De spirituele symboliek van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings