Wim Mertens raakt de ziel

802 VIEWS
Wim Mertens raakt de ziel

Met zijn ruim dertig jaar in het muziekvak heeft de Belgische Wim Mertens zijn sporen wel verdiend. Weinigen zijn zo veelzijdig als hij: Mertens is niet alleen componist, maar ook pianist, klassiek gitarist en zanger. Op zijn 60 (!) albums verkende hij vele (klassieke) composities: naast solo, duo en trio arrangementen schrijft hij ook stukken voor ensembles en hele orkesten. Hij gebruikt vaak ongewone combinaties: niet één of twee piccolo’s maar twaalf, niet één bastrombone maar tien, niet één of twee klarinetten maar dertien. Ook buiten de muziek is Mertens veelzijdig: hij studeerde niet alleen aan het conservatorium in Brussel, maar rondde daarnaast ook nog twee universitaire studies af: politieke en sociale wetenschappen in Leuven, en muziekwetenschap in Gent.

Zelf noemt Wim Mertens zijn muziek ‘minimalistisch’, wij denken dat het juist dit brede perspectief is wat de muziek van hem zo magisch mooi maakt. Daarom zijn we ook zeer verheugd dat we 5 duotickets (dus in totaal 10 kaarten) mogen weggeven voor een zeer bijzonder concert van Mertens. Op 23 augustus treedt hij in ensemble op in het Openluchttheater in Oostende (België), en u kunt daarbij zijn!

Benieuwd hoe Wim Mertens in het echt klinkt? Schrijf u hieronder in voor onze inspiratiemail (iedere twee weken de beste berichten in uw inbox) en maak kans op kaarten voor zijn concert op 23 augustus:

Lees ook:  Vioolschilder gebruikt instrumenten als canvas voor prachtige tekeningen

Deze actie is gesloten.


Maar ook voor de niet-winnaars: ga eens rustig zitten voor onderstaande film en geniet. Wij verzekeren u: het smaakt naar meer.

Often a Bird van Wim Mertens | Bron: YouTube.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze Iraanse gebouwen laten zien dat de sprookjes van 1001nacht nog springlevend zijn
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Het Deense geheim voor geluk
Zoals niemand het zag