Wim Mertens raakt de ziel

5 augustus 2015
447

Met zijn ruim dertig jaar in het muziekvak heeft de Belgische Wim Mertens zijn sporen wel verdiend. Weinigen zijn zo veelzijdig als hij: Mertens is niet alleen componist, maar ook pianist, klassiek gitarist en zanger. Op zijn 60 (!) albums verkende hij vele (klassieke) composities: naast solo, duo en trio arrangementen schrijft hij ook stukken voor ensembles en hele orkesten. Hij gebruikt vaak ongewone combinaties: niet één of twee piccolo's maar twaalf, niet één bastrombone maar tien, niet één of twee klarinetten maar dertien. Ook buiten de muziek is Mertens veelzijdig: hij studeerde niet alleen aan het conservatorium in Brussel, maar rondde daarnaast ook nog twee universitaire studies af: politieke en sociale wetenschappen in Leuven, en muziekwetenschap in Gent.
Zelf noemt Wim Mertens zijn muziek 'minimalistisch', wij denken dat het juist dit brede perspectief is wat de muziek van hem zo magisch mooi maakt. Daarom zijn we ook zeer verheugd dat we 5 duotickets (dus in totaal 10 kaarten) mogen weggeven voor een zeer bijzonder concert van Mertens. Op 23 augustus treedt hij in ensemble op in het Openluchttheater in Oostende (België), en u kunt daarbij zijn!
Benieuwd hoe Wim Mertens in het echt klinkt? Schrijf u hieronder in voor onze inspiratiemail (iedere twee weken de beste berichten in uw inbox) en maak kans op kaarten voor zijn concert op 23 augustus:
Deze actie is gesloten.
[hr]
Maar ook voor de niet-winnaars: ga eens rustig zitten voor onderstaande film en geniet. Wij verzekeren u: het smaakt naar meer.

Often a Bird van Wim Mertens | Bron: YouTube.com

Lees ook:  Uit onderzoek blijkt: poëzie brengt rust en prikkelt onze zelfreflectie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down