Op pad met de wildplukwijzer

1172 VIEWS
Op pad met de wildplukwijzer

Met dit regenachtige weer is de verleiding groot om binnen te blijven, maar nu de herfst officieel van zich laat horen is er ook weer een ideaal nieuw jaargetijde aangebroken om de natuur als ‘supermarkt’ te gebruiken. Kastanjes, beukennootjes, hazelnoten, walnoten, diverse paddenstoelen.. trek er op uit met een lege mand en je hebt na een middagje voldoende ingrediënten om legio taarten, koekjes, stoofschotels en geurende paddenstoelensauzen te maken.

Maar waar in je omgeving zijn noten, groente en fruit in het wild te vinden? Hiervoor is er een handige Wildplukwijzer – een praktische online kaart, samengesteld door enthousiaste en behulpzame medeplukkers. Je voert enkel je locatie in en eventueel een selectie van de oogst die je zoekt, en de kaart laat alle hazelaarbosjes, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij je in de buurt zien.

We gaan opeens met hele andere ogen naar onze omgeving kijken. Ogenschijnlijk oninteressante straten en pleinen blijken een bron van allerhande noten. In het park om de hoek blijkt ook een bosje daslook te staan, en we worden zelfs geattendeerd op de aanwezigheid van rivierkreeftjes in de sloot van het Gallileiplantsoen. Voor deze laatste locatie hebben we helaas niet onze schepnetten meegenomen..

Je kunt de Wildplukwijzer op je computer of iPad bekijken, of de app downloaden voor Androidtelefoons of je iPhone en zo van boom naar boom door je buurt navigeren!

Lees ook:  Stranden in Nederland waar je (bijna) het rijk voor jezelf alleen hebt

wildplukwijzer

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Geniet van het prachtige weer met deze 3 lange fietstochten in Nederland
Ga deze zomer op ontdekkingsreis tijdens de Vredesexpositie in Münster
De leukste dorpjes en steden aan het water om af te koelen
Bij deze pluktuinen in Nederland kun je zelf fruit plukken