Op pad met de wildplukwijzer

24 oktober 2014
68

Met dit regenachtige weer is de verleiding groot om binnen te blijven, maar nu de herfst officieel van zich laat horen is er ook weer een ideaal nieuw jaargetijde aangebroken om de natuur als 'supermarkt' te gebruiken. Kastanjes, beukennootjes, hazelnoten, walnoten, diverse paddenstoelen.. trek er op uit met een lege mand en je hebt na een middagje voldoende ingrediënten om legio taarten, koekjes, stoofschotels en geurende paddenstoelensauzen te maken.
Maar waar in je omgeving zijn noten, groente en fruit in het wild te vinden? Hiervoor is er een handige Wildplukwijzer - een praktische online kaart, samengesteld door enthousiaste en behulpzame medeplukkers. Je voert enkel je locatie in en eventueel een selectie van de oogst die je zoekt, en de kaart laat alle hazelaarbosjes, notenbomen en verdwaalde komkommerplanten bij je in de buurt zien.
We gaan opeens met hele andere ogen naar onze omgeving kijken. Ogenschijnlijk oninteressante straten en pleinen blijken een bron van allerhande noten. In het park om de hoek blijkt ook een bosje daslook te staan, en we worden zelfs geattendeerd op de aanwezigheid van rivierkreeftjes in de sloot van het Gallileiplantsoen. Voor deze laatste locatie hebben we helaas niet onze schepnetten meegenomen..
Je kunt de Wildplukwijzer op je computer of iPad bekijken, of de app downloaden voor Androidtelefoons of je iPhone en zo van boom naar boom door je buurt navigeren!
wildplukwijzer
 

Lees ook:  De ware schoonheid van paddenstoelen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Alles wat je moet weten over bruine edelstenen

Workation: Werken in een inspirerende omgeving

Sieraden schoonmaken

Alles wat je moet weten over lemurische kristallen

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings