Wilde dieren baden in je huiskamer met deze creatieve tafels

3268 VIEWS
Wilde dieren baden in je huiskamer met deze creatieve tafels

Het is misschien wel de leukste manier om de natuur in huis te halen: de unieke badende dierentafels van Derek Pearce. Bij deze leuke tafels stelt het glazen blad het wateroppervlak voor en de tafel poten zijn vervangen door bijvoorbeeld een nijlpaard die net boven het water uit gluurt of springende en duikende dolfijnen. Doordat een gedeelte van deze beelden boven het tafelblad uitsteekt geeft het een zeer realistisch en dynamisch beeld van dieren die werkelijk in je huiskamer lijken te zwemmen.

Functionele kunst

Het werk van Pearce is een geweldige samensmelting van interieur design en kunst. De diersculpturen beelden het natuurlijke gedrag van de dieren uit en ze domineren de ruimte waarin de tafel gezet zal worden. Ze zullen dan ook niet in iedere kamer passen, maar ze zorgen zeker voor een leuk gespreksonderwerp tijdens de koffie. Toch zijn de tafels ook functioneel en doordat de sculpturen iets boven het tafeloppervlak uit steken is er verder eigenlijk geen decoratie meer nodig.

Ontwerp

Het Nijlpaard was het eerste watertafelconcept dat Pearce ooit maakte en is een absoluut favoriet. Het is een robuust werk dat evengoed rust uitstraalt en tevens een lach op je gezicht tovert. Inmiddels zijn er ook duikende eenden en dolfijnen en badende kikkers, zeeotters en zeehonden. Ze worden zowel (op commissie basis) van lindehout  gemaakt als op grotere (en iets betaalbaardere) schaal van epoxy hars. Zijn werk is ondertussen, zoals altijd met goede ideeën, al veelvuldig gekopieerd maar het blijft een bijzonder leuk en creatief  concept.

Lees ook:  Prachtige portretten van nieuwsgierige wilde dieren | Natuurfotografie

water tafel - derek pearce (2)

water tafel - derek pearce (3)

water tafel - derek pearce (4)

water tafel - derek pearce (5)

water tafel - derek pearce (6)

water tafel - derek pearce (7)

water tafel - derek pearce (8)

water tafel - derek pearce (9)

water tafel - derek pearce (11)

water tafel - derek pearce (1)

water tafel - derek pearce (12)

 

Via: Twisted Sifter

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament
Perzische tapijten van opgerold papier
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie