Wilde dieren baden in je huiskamer met deze creatieve tafels

26 augustus 2016
1088

Het is misschien wel de leukste manier om de natuur in huis te halen: de unieke badende dierentafels van Derek Pearce. Bij deze leuke tafels stelt het glazen blad het wateroppervlak voor en de tafel poten zijn vervangen door bijvoorbeeld een nijlpaard die net boven het water uit gluurt of springende en duikende dolfijnen. Doordat een gedeelte van deze beelden boven het tafelblad uitsteekt geeft het een zeer realistisch en dynamisch beeld van dieren die werkelijk in je huiskamer lijken te zwemmen.

Functionele kunst

Het werk van Pearce is een geweldige samensmelting van interieur design en kunst. De diersculpturen beelden het natuurlijke gedrag van de dieren uit en ze domineren de ruimte waarin de tafel gezet zal worden. Ze zullen dan ook niet in iedere kamer passen, maar ze zorgen zeker voor een leuk gespreksonderwerp tijdens de koffie. Toch zijn de tafels ook functioneel en doordat de sculpturen iets boven het tafeloppervlak uit steken is er verder eigenlijk geen decoratie meer nodig.

Ontwerp

Het Nijlpaard was het eerste watertafelconcept dat Pearce ooit maakte en is een absoluut favoriet. Het is een robuust werk dat evengoed rust uitstraalt en tevens een lach op je gezicht tovert. Inmiddels zijn er ook duikende eenden en dolfijnen en badende kikkers, zeeotters en zeehonden. Ze worden zowel (op commissie basis) van lindehout  gemaakt als op grotere (en iets betaalbaardere) schaal van epoxy hars. Zijn werk is ondertussen, zoals altijd met goede ideeën, al veelvuldig gekopieerd maar het blijft een bijzonder leuk en creatief  concept.

water tafel - derek pearce (2)

water tafel - derek pearce (3)

water tafel - derek pearce (4)

water tafel - derek pearce (5)

water tafel - derek pearce (6)

water tafel - derek pearce (7)

water tafel - derek pearce (8)

water tafel - derek pearce (9)

water tafel - derek pearce (11)

water tafel - derek pearce (1)

water tafel - derek pearce (12)

 

Lees ook:  Deze bollen van natuursteen zijn gemaakt zonder cement

Via: Twisted Sifter

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down